- صفحه اصلی
- فیزیوتراپی در ترکیه
فیزیوتراپی در ترکیه
فیزیوتراپی در ترکیه، رشته ای پرطرفدار، با آینده شغلی درخشان است. فیزیوتراپی یا طب فیزیکی یکی از روبه رشد ترین مشاغل در سراسر جهان است. رشته ای علمی که به توانبخشی، جلوگیری از پیشرفت بیماری و درنهایت بالا بردن کیفیت زندگی معلولین، سالمندان و ورزشکاران اختصاص دارد. هر چه جوامع پیشرفت می کند و سطح سلامت افزایش می یابد، بر تعداد ورزشکاران حرفه ای، مصدومیت های ورزشی، سالمندانی که به دنبال زندگی با کیفیت تر هستند، اضافه می شود و این به معنی افزایش موقعیت شغلی برای فارغالتحصیلان فیزیوتراپی است. بر عکس بسیاری از رشته های گروه پزشکی، پس از کسب تجربه لازم، فعالیت به شکل خصوصی و تأسیس مرکز فیزیوتراپی خصوصی نیز دور از ذهن نیست.
فیزیوتراپی در ترکیه در ۱۹۶۱ در دانشگاه حاجت تپه برای نخستین بار بنیان گذاشته شد و پس از آن برای بسیاری از علاقهمندان گروه پزشکی در ترکیه پس از پزشکی و دندانپزشکی پر طرفدار ترین رشته به شمار می رفته است. اگر چه بصورت کلی این رشته در ترکیه با دوره چهار ساله لیسانس آغاز می شود اما برخی دانشگاه ها نظیر دانشگاه مدیپل از ۲۰۱۳ اقدام به برگزاری دوره های ۵ ساله این رشته (مثل رشته دندانپزشکی) کرده اند. در این مقاله ضمن آشنایی با رشته فیزیوتراپی در ترکیه، در مورد شرایط و نحوه اخذ پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه صحبت خواهیم کرد.
شرایط پذیرش رشته فیزیوتراپی در ترکیه
برای اخذ پذیرش در رشته فیزیوتراپی در ترکیه لازم است مدارک دیپلم (دیپلم چهار ساله) یا دیپلم و پیش دانشگاهی در رشته های ریاضی و تجربی داشته باشید. توجه کنید که رقابت برای اخذ پذیرش فیزیوتراپی در ترکیه بسیار بالاست، بنابراین داشتن معدل بالای دیپلم یا رتبه خوب در کنکور سراسری ایران نیز کمک بسیاری به اخذ پذیرش در دانشگاه دلخواه می کند. شرایط لازم دیگر برای اخذ پذیرش عبارتاند از:
- در یکی از دو آزمون YOS یا SAT نمره لازم را اخذ کنید.
- نمره سطح متوسط به بالا در زبان ترکی (وابسته به قوانین دانشگاه B1 یا C) یا تافل بیش از ۷۵ و آیلتس بیش از ۶ داشته باشید.
- برای مقاطع ارشد و دکترا، توصیه نامه از اساتید، انگیزه نامه و حد نصاب پذیرش در آزمونهای آلس، GMAT، GRE نیز ضروریست.
آزمون های فیزیوتراپی در ترکیه
برای اخذ پذیرش در رشته فیزیوتراپی در دانشگاه های ترکیه در مقطع لیسانس باید با ثبت نام آزمون SAT و کسب نمره حداقل ۱۲۰۰ یا یوس (حدود نمره ۹۰) به حد نصاب برسید. آزمون SAT آزمونی بین المللی است که در ترکیه ۴ بار در سال برگزار می شود و در بسیاری دیگر از نقاط جهان نیز برای انتخاب دانشجویان کاربرد دارد. نکته مهم برای قبولی در این آزمون داشتن سطح زبان انگلیسی بسیار خوب است. حداکثر نمره این آزمون ۱۶۰۰ است و برای بهترین رشته ها در ترکیه (پزشکی و دندانپزشکی) حد نصاب آن بیش از ۱۴۰۰ است.
آزمون یوس اما آزمونی است که تنها در ترکیه کارایی دارد. این آزمون که در ابتدا بصورت سراسری برگزار می شد پس از سال ۲۰۱۲، توسط هر دانشگاه بصورت مجزا برگزار می شود. حد نصاب لازم نمره آزمون یوس توسط شورای همان دانشگاه تعیین می شود و زبان این آزمون بصورت انتخابی ترکی و یا انگلیسی است. برای تحصیل در مقاطع تکمیلی (فوق لیسانس- دکترا) آزمون مرجع آزمون آلس است. علاوه بر این آزمون که نمره آن نقش مهمی در اخذ پذیرش بازی می کند، از آنجا که تحصیلات تکمیلی با مصاحبه همراه است، تسلط به زبان و رزومه قوی دانشگاهی و تحقیقاتی بسیار حیاتی و تعیین کننده هستند.
فیزیوتراپی بدون کنکور در ترکیه
اگر قصد تحصیل فیزیوتراپی بدون کنکور در ترکیه را دارید لازم است بدانید این مسئله تابع شرایط خاصی است. معمولاً پذیرش دانشگاه های ترکیه بدون کنکور با توجه به اضافه ظرفیت دانشگاه و یا با دریافت شهریه اندکی بیشتر انجام می شود. شهریه متوسط تحصیل در دانشگاه های دولتی ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ یورو و در دانشگاه های خصوصی بین ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ دلار است. البته با توجه به پر بازده بودن این رشته و بازار کار خوب آن برای بسیاری ورود سریع تر به دانشگاه مورد نظر کاملاً منطقی و معنی دار است؛ اما اخذ پذیرش در رشته های بدون کنکور، توسط مؤسسات مجربی نظیر بورس تاپ می تواند با اخذ بورسیه های کاهش شهریه بین ۲۰ تا ۵۰ درصد نیز همراه باشد. اگر قصد ادامه تحصیل بدون کنکور در ترکیه در رشته فیزیوتراپی دارید، کافیست با کارشناسان ما در بورس تاپ تماس بگیرید و اطلاعات به روز این دانشگاه ها، شهریه و شرایط لازم جهت تحصیل را بدانید.
بورسیه فیزیوتراپی در ترکیه
بورسهای مختلفی از سوی دولت ترکیه (بورسهای MED) یا توسط دانشگاه های خصوصی ترکیه برای تحصیل فیزیوتراپی مانند تحصیل داروسازی در ترکیه و رشته های دیگر به افراد دارای رزومه مناسب و صلاحیت علمی کافی تعلق می گیرد. از بورسهای دولتی که در سایت بورسلاری ترکیه همه ساله اعلام می شود و شرایط سنی ویژه ای دارد که بگذریم، بورسهای تحصیلی کاهش شهریه در دانشگاه های خصوصی براساس رزومه علمی داوطلب و یا قرارداد با مؤسسات اعزام دانشجو نظیر بورس تاپ همه ساله پیش از شروع سال تحصیلی اعلام می شوند.
بی شک اخذ بورسهای تحصیلی و گذراندن مراحل ثبت شرکت در ترکیه دو روش مؤثر برای اخذ اقامت و زندگی در ترکیه هستند. بورسیه تحصیلی پیشرفت و حمایت از دانشجویان بین المللی، بورسیه تحصیلی علوم پزشکی ابن سینا بورسیه تحصیلی پژوهشی تحقیقی STRC از مطرح ترین بورسهای عمومی ترکیه هستند که برای گروه پزشکی و رشته فیزیوتراپی اعلام شده اند.
تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه به زبان انگلیسی
می توانید فیزیوتراپی را در ترکیه به زبان انگلیسی یا ترکی تحصیل کنید. اینکه کدامیک از زبانها را برای تحصیل انتخاب کنید بستگی به سطح زبانی شما در انگلیسی و ترکی دارد. در هر حال باید مدرک زبان مناسب یعنی تافل (کسب نمره بیش از ۷۵) یا آیلتس (نمره بیش از ۶) را برای تحصیل به انگلیسی و گواهی تومر (سطح B1 برای بیشتر دانشگاه ها) را برای تحصیل به زبان ترکی به دانشگاه مورد نظر ارائه دهید. بهترین دانشگاه ها برای تحصیل فیزیوتراپی به زبان انگلیسی در ترکیه دانشگاه های بیلکنت، استانبول و فنی خاورمیانه، مدیترانه شرقی، باغچه شهیر و اوکان هستند.
مقاطع تحصیل فیزیوتراپی در ترکیه
در ترکیه رشته فیزیوتراپی در هر سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در دانشگاه های دولتی و خصوص تدریس می شود. اگر خواستار ادامه تحصیل یا اشتغال به کار فیزیوتراپی در ترکیه هستید، بهترین انتخاب، تحصیل فیزیوتراپی از پایه و از مقطع لیسانس است، بنابراین برای ورود به بازار کار نیازمند دنکلیک یا معادل سازی نخواهید بود. تحصیل فیزیوتراپی ترکیه براساس برنامه فدراسیون فیزیوتراپی منطقه اروپا و آموزش عالی شبکه اروپا صورت می گیرد و برای اخذ مدرک لیسانس در یک دوره چهارساله دروسی مانند آناتومی، فیزیولوژی و میکروبیولوژی و دیگر دروس تخصصی به همراه آزمایشگاه های بیومکانیک و الکتروتراپی، کار و توان بخشی گذرانده می شود. ۱۸۰ واحد درسی شامل دروس مقدماتی تخصصی نظیر ورزش درمانی و ماساژ برای سال دوم و سپس دروس اصلی تخصصی مانند توانبخشی کودکان، توانبخشی ارتوپدی و توانبخشی عصبی به دانشجویان ارائه می شود.
تابستان سال دوم و سوم و درتمام طول سال تحصیلی سال چهارم، کارآموزی در بیمارستانها و مراکز درمانی مرتبط با دانشگاه باید انجام شود؛ به این شکل فارغ التحصیلان قادر به انجام کار عملی در محیط های مختلف شغلی خواهند بود. تحصیل فیزیوتراپی در مقاطع ارشد دو ساله و دکترا بصورت دو تا ۵ ساله بصورت تخصصی و با انتخاب گرایش تحصیلی در گرایش های متنوعی مانند مهارت های درمانی از طریق بازی (APAC)، پژوهشگری ناتوانی فیزیکی، بازتوانی، بیومکانیک و طب ورزشی، تربیت کایروپرکتر و… صورت می گیرد.
دانشگاه های فیزیوتراپی در ترکیه
دانشگاه های علوم پزشکی زیادی در ترکیه رشته فیزیوتراپی را ارائه می دهند؛ اما برترین دانشگاه ها برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و دانشگاه هایی که ارائه دهنده رشته فیزیوتراپی در ترکیه هستند از نظر داوطلبان می تواند متفاوت باشد، به عنوان مثال برای عده ای تنها دانشگاه های مورد تأیید وزارت بهداشت ایران که هر ساله معرفی می شوند در لیست برترین ها قرار می گیرند که در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ عبارتاند از:
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه اژه
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه کوچ
اما در نظر عده ای دیگری از داوطلبان که نگاهی به ادامه تحصیل یا اشتغال در ترکیه، اروپا و آمریکا دارند، بدون شک برترین دانشگاه های ترکیه از نظر رتبه بندی QS برترین دانشگاه محسوب می شوند:
- دانشگاه کوچ با رتبه جهانی QS 456
- دانشگاه سابانجی با رتبه جهانی QS 521
- دانشگاه بیلکنت با رتبه جهانی QS 551
- دانشگاه بوغازچی با رتبه جهانی QS 651
- دانشگاه حاجت تپه با رتبه جهانی QS 801
اما سطح بالای سیستم تحصیلات دانشگاهی ترکیه این امکان را ایجاد کرده است تا دانشگاه های دیگر این کشور نیز ضمن ارائه سطح خوبی از آموزش، بهترین نتیجه تحصیلی را نیز برای داوطلبان فراهم کنند:
هزینه تحصیل در رشته فیزیوتراپی در این دانشگاهها به شرح زیر میباشند.
|
۲۴٫۰۰۰ TL |
|
TL 38.645 |
|
۵٫۵۳۰ $ |
|
$۸٫۵۰۰ |
|
$۶٫۸۸۵ |
|
TL 52.500 |
|
۶٫۲۵۰ $ (انگلیسی) – ۵٫۲۵۰ $ (ترکی) |
|
۶۰٫۰۰۰ TL |
بازار کار فیزیوتراپی در ترکیه
خوشبختانه رشته فیزیوتراپی از جمله رشته های علوم پزشکی در ترکیه است که فارغ التحصیلان بین المللی نیز اجازه اشتغال پس از تحصیل را می یابند. طبق مصوبه ای که از سال ۲۰۱۳ اجرایی شد، فارغ التحصیلانی که رشته آنها اجازه کار در ترکیه را داشته باشد (نظیر فیزیوتراپی) در صورتیکه قبل از دو ماه پیش از انقضاء اقامت تحصیلی اقدام کنند، به مدت یک سال فرصت می یابند که با تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت کاری، در رشته مورد نظر مشغول به کار شوند.
با مراجعه به یک موسسه کاریابی در ترکیه، برای احراز شغل فیزیوتراپی به بیمارستانهای دولتی، مراکز خصوصی و کلینیک ها، کلوب های ورزشی، استخرها، مراکز نگهداری کودکان و سالمندان، مراکز ماساژ و طب سوزنی و… معرفی خواهید شد.
درآمد فیزیوتراپی در ترکیه
درآمد میانگین فیزیوتراپی در ترکیه از میانگین در آمد یک مهندس با سابقه کاری ۴ ساله، بیشتر است. به طور متوسط فیزیوتراپیست ها درآمد ۱۴ هزار لیر در ماه دارند و حداقل درآمد یک فیزیوتراپیست در ۲۰۲۱ حدود ۶۷۰۰ لیر در ماه است. بیشترین درآمد فیزیوتراپیست در دنیا متعلق به کشور آمریکاست که بطور متوسط سالانه ۸۸ هزار دلار است. پس از آن کشورهای انگلستان و سوئد بهترین پرداختی به فیزیوتراپیست ها را دارند. حداکثر درآمد در ترکیه برای یک فیزیوتراپیست مجرب، ماهانه ۲۲ هزار لیر است.
جمع بندی
با اینکه داشتن توان روحی و جسمی مناسب شرط اول موفقیت در رشته فیزیوتراپی است، اما بازار کار خوب این رشته و امکانات تحصیلی مساعد ترکیه برای برپایی آزمایشگاه ها و کارگاه های مناسب، تحصیل در فیزیوتراپی را بسیار پر فایده می سازد. می توانید به کارمناسب در ترکیه و سراسر اروپا و آمریکا امیدوار باشید یا در صورت نیاز در ایران (به شرط تحصیل در دانشگاه های مورد پذیرش وزارت بهداشت) مشغول به فعالیت شوید. درصورتیکه روحیه تحقیق و پژوهشگری خوبی داشته باشید، ادامه تحصیل این رشته در مقاطع تکمیلی نیز خالی از فایده نیست و با احتمال خوبی وارد کادر آموزشی این رشته خواهید شد. توصیه ما به شما اینست برای اخذ پذیرش فیزیوتراپی در ترکیه از خدمات بورس تاپ استفاده کنید تا بواسطه چندین دهه تجربه ما، شانس زیادی برای اخذ پذیرش در این رشته پرطرفدار داشته باشید.
سؤالات متداول در مورد فیزیوتراپی در ترکیه
فیزیوتراپی در ترکیه چند سال است؟
کارشناس فیزیوتراپی در ترکیه ۴ سال طول می کشد.
فیزیوتراپی در ترکیه در چه مقاطعی تدریس میشود؟
در ترکیه رشته فیزیوتراپی در هر سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در دانشگاه های دولتی و خصوص تدریس می شود.دوره ی رشته ی فیزیوتراپی چهار ساله است و دوره ی رشته ی کار و توان بخشی دو ساله است.
درآمد رشته ی فیزیوتراپی چقدر است؟
درآمد میانگین فیزیوتراپی در ترکیه از میانگین در آمد یک مهندس با سابقه کاری ۴ ساله، بیشتر است. به طور متوسط فیزیوتراپیست ها درآمد ۱۴ هزار لیر در ماه دارند و حداقل درآمد یک فیزیوتراپیست در ۲۰۲۱ حدود ۶۷۰۰ لیر در ماه است.
بازار کار رشته ی فیزیوتراپی چگونه است؟
خوشبختانه رشته فیزیوتراپی از جمله رشته های علوم پزشکی در ترکیه است که فارغ التحصیلان بین المللی نیز اجازه اشتغال پس از تحصیل را می یابند.طبق مصوبه ای که از سال ۲۰۱۳ اجرایی شد، فارغ التحصیلانی که رشته آنها اجازه کار در ترکیه را داشته باشد (نظیر فیزیوتراپی) در صورتیکه قبل از دو ماه پیش از انقضاء اقامت تحصیلی اقدام کنند، به مدت یک سال فرصت می یابند که با تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت کاری، در رشته مورد نظر مشغول به کار شوند.با مراجعه به یک موسسه کاریابی در ترکیه، برای احراز شغل فیزیوتراپی به بیمارستانهای دولتی، مراکز خصوصی و کلینیک ها، کلوب های ورزشی، استخرها، مراکز نگهداری کودکان و سالمندان، مراکز ماساژ و طب سوزنی و… معرفی خواهید شد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید