- صفحه اصلی
- دندانپزشکی در ترکیه
دندانپزشکی در ترکیه
دندانپزشکی در ترکیه فرصت های ارزشمندی برای دانشجویان، والدین و در نهایت سلامت جامعه ایجاد کرده است. پزشکی و دندانپزشکی در تمام دنیا جزء پر مخاطب ترین رشته ها هستند و جوامعی که بهره کمتری از امکانات دارند، نتوانسته اند این علاقه داوطلبان را به نفع سلامت جامعه هدایت کنند. دندانپزشکی در ترکیه نه تنها فرصت مناسبی برای یک دانشجوی ایرانی برای تجربه تحصیل بین المللی با کمترین هزینه بوجود می آورد، بلکه نگرانی های والدین ناشی از دوری فرزندان را نیز به حداقل می رساند. هزینه های تحصیل، خانواده را کمتر تحت تاثیر قرار می دهد و بازدهی این سرمایه گذاری بر تحصیلات فرزندان به خاطر ماهیت رشته دندانپزشکی، به سرعت به خانواده و جامعه باز می گردد. اگر شما هم از علاقهمندان دندانپزشکی هستید، به تحصیل بین المللی فکر می کنید و به دنبال بهترین و پربازده ترین روش برای رسیدن به این رویا هستید، با این مقاله همراه باشید تا نحوه تحصیل در برترین رتبه های رنکینگ بین المللی دانشگاهی با کم ترین هزینه ها را در ترکیه زیبا بدانید.
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، یک دندانپزشک عمومی، جراح دندان یا ایمپلنتولوژیستی را آموزش می دهد که در کلاس جهانی آموزش دیده و تربیت شده است. بیش از ۷۰ دانشگاه در ترکیه به آموزش دندانپزشکی می پردازند و به خاطر پیشرفت بهداشت و خواست عمومی برای داشتن تعداد بیشتر دندانپزشک، تعداد این دانشگاه ها رو به افزایش است. دندانپزشکی پس از پزشکی پراقبال ترین رشته دانشگاهی محسوب می شود. تحصیل این رشته در ترکیه مزایای فراوانی دارد. ارزان بودن شهریه، هزینه اسکان، هزینه خوراک و زندگی تنها یکسوی مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه صرف نظر از اینکه دولتی یا خصوصی باشند، کلینیک ها و بیمارستان های اختصاصی برای آموزش دانشجویان خود دارند. در دو سال اول آموزش پیش بالینی، ست های متعددی در لابراتوآرهای دندانپزشکی دانشگاه وجود دارد که شرایط واقعی کار در محیط کلینیک را شبیه سازی می کند. شهریه بیشتر در دانشگاه های خصوصی با تلاش دانشجویان در ترمهای دوم به بعد، با بورسهای کاهش شهریه که گاهی به ۱۰۰ درصد می رسد، جبران می شود. کلوپ های فعال دانشجویی، کمپین ها و کارناوالهای هدفمند که در هنرها و موضوعات مختلف فعال هستند، فرصت کسالت و رخوت در سالهای تحصیل را نمی دهند. امکانات لابراتوآری و کتابخانه ای نیز در اغلب دانشگاههای ترکیه در مقایسه با دانشگاه های داخلی ایران، گوی سبقت را به راحتی می ربایند.
چگونه در ترکیه دندانپزشکی بخوانیم؟
برای آنکه در ترکیه دندانپزشکی بخوانیم باید پس از پایان دوره دبیرستان در دو آزمون یوس و SAT شرکت کرد یا توسط بورس تاپ پذیرش بدون آزمون گرفت. محتوای هر دو آزمون بر پایه دانش زبان و ریاضی است و نیازی به آزمون دروس زیست شناسی یا شیمی و فیزیک نیست. این مسئله یکی از جذابیت های اقدام برای کسب پذیرش دندانپزشکی در ترکیه برای تمام دانشجویان بین المللی است. البته اگر تمایل به اخذ پذیرش در دانشگاه های خصوصی دارید، گاهی معدل خوب نیز کافیست و در برخی دیگر از دانشگاه های خصوصی حتی ظرفیتی برای پذیرش دندانپزشکی بدون کنکور ترکیه و بدون شرط معدل نیز در نظر گرفته شده است. تحصیل در این دانشگاه ها با امکانات فوق العاده و با کسب هزینه بیشتر صورت میگیرد؛ درصورتیکه این پذیرش را از طریق موسسات معتبر مثل بورس تاپ اخذ کنید، افزایش هزینه ها با کسب بورسیه کاهش شهریه جبران خواهد شد.
- برای شرکت در آزمون یوس که بیشتر برای تحصیل به زبان ترکی مورد توجه داوطلبان است، باید در زمان مقرر (حدود فروردین) که در وبسایت هر دانشگاه اعلام می شود، در آزمون دانشگاه مورد نظر ثبت نام کرد و در زمان مقرر در آزمون شرکت کرد. ریاضی، هندسه و هوش و مهارت های زبان ترکی دروسی هستند که در آزمون یوس مطرح می شوند. برای پذیرش دندانپزشکی نمره آزمون که از ۱۰۰ است حداقل باید ۹۵ باشد.
- آزمون SAT که آزمونی بین المللی است، برای پذیرش در بسیاری از دانشگاه های مطرح دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. در ترکیه آزمون SAT برای پذیرش در دوره های انگلیسی و دانشگاه های با رتبه بالا کاربرد دارد. در این آزمون نیز بخشهای ریاضی، خواندن و نوشتن (به انگلیسی) و بخش اختیاری تحت عنوان مقالات از داوطلبان آزمون گرفته می شود. حداقل این نمره برای دندانپزشکی ۱۲۵۰ است.
- الزامات دیگر شامل معدل بالا (بیشتر از ۱۸)، شرط سنی (برای بیشتر دانشگاه ها به خاطر تعدد داوطلبان شرط سنی هم در نظر گرفته شده است) و دانستن زبان و داشتن مدرک (آیلتس، تافل و تومر) است. از آنجا که دانشگاه ها خود مسئول گزینش دانشجویان هستند، تمام این شرایط ممکن است در دانشگاهی نیاز باشد و در دانشگاه دیگر ضریب آن کم رنگ تر باشد. بهترین راه حل اینست که امکان پذیرش خود را از طریق موسسه بورس تاپ و دقیقا در دانشگاه مد نظرتان بررسی کنید.
دندانپزشکی در ترکیه چند سال است؟
دندانپزشکی در ترکیه ۵ سال طول می کشد. طبق سیستم تحصیلات عالی اروپا (EHEA) که ترکیه نیز برنامه های درسی خود را در چهارچوب آن ارائه می کند، دوره دندانپزشکی با گذراندن ۳۰۰ECTS در ده ترم به اتمام می رسد. برای گذراندن هر ECTS در دندانپزشکی دانشجو ملزم به ۲۷ ساعت کار برای دانشگاه است؛ و هر ترم دارای ۳۰ ECTS است.
بورسیه دندانپزشکی در ترکیه
کسب بورسیه دندانپزشکی در ترکیه به جرئت بهترین اتفاقی است که می تواند برای زندگی تحصیلی شما بیافتد. بورس های تحصیلی ترکیه بصورت فول فاند توسط دولت ترکیه به مستعد ترین دانش آموزان و بهترین رزومه های ارسالی به سایت بورس لاری تعلق می گیرد. با اینکه اخذ این بورسیه غیر ممکن نیست، اما واقعا باید در رزومه خود مهارت های قابل توجه شامل نمرات بالای آزمونها و نمرات زبان عالی، مقاله منتشر شده و کتاب و سن کمتر از ۲۰ سال داشته باشید تا در میان هیاهوی داوطلبان بورس دولتی ترکیه، حرفی برای گفتن داشته باشید؛ اما اگر این شرایط را می توانید احراز کنید، حتما پیش از آنکه شرایط سنی شرکت در این بورس را از دست بدهید، در زمان اعلام این بورس که معمولا حدود بهمن ماه هر سال است، برای اخذ این بورس اقدام کنید. درصورتیکه برای این بورسیه حائز شرایط شناخته شوید، به غیر از تحصیل رایگان، کمک هزینه تحصیلی، هزینه حمل و نقل، بیمه درمانی رایگان را در طول تحصیل و یکسال آموزش زبان پیش از دانشگاه به دست می آورید.
نوع دیگری از بورسیه که دسترسی به آن توسط تجربه موسسات معتبری مثل بورس تاپ برای شما ساده تر شده است، استفاده از بورسهای تخفیف شهریه در برخی دانشگاه های دولتی و بیشتر دانشگاه های خصوصی است. دراین نوع بورس می توانید در هنگام اخذ پذیرش و با توجه به شرایط از ۲۰ تا ۵۰ درصد بورس تخفیف شهریه استفاده کنید و از همان امکانات معمول دانشگاه بهره مند شوید. برای دانستن لیست دانشگاه هایی که این نوع بورس را ارائه می دهند، با کارشناسان بورس تاپ در تماس باشید.
هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه به تومان
هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در دانشگاه های مختلف، با توجه به شهر محل تحصیل و با توجه به انگلیسی یا ترکی بودن زبان آموزش متفاوت است. دانشگاه های دولتی هزینه های کمتری دریافت می کنند و شهریه آنها از ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در سال عنوان می شود. شهریه دانشگاه های خصوصی در بازه ای بین ۷۵۰۰ تا ۲۷۵۰۰ دلار است. هزینه های زندگی دانشجویی در شهرهای مختلف نیز متفاوت و دربازه ای بین ۱۶۰۰ تا ۳۰۰۰ لیر در ماه است. هزینه های حمل و نقل که معمولا جز بیشترین هزینه ها در ترکیه است، با ۵۰ درصد تخفیف با استفاده از کارتهای دانشجویی همراه است؛ بنابراین شهریه در دانشگاه حاجت تپه که پر افتخار ترین دانشگاه در زمینه علوم مختلف پزشکی است ودر سال ۲۰۲۱ شهریه آن ۲۳۰۰۰ لیر اعلام شده است، در یک سال تحصیلی معادل ۷۶ میلیون تومان خواهد بود. هزینه زندگی ۱۶۰۰ لیر در هر ماه، برای ۹ ماه، یک سال تحصیلی، حدود ۱۵۰۰۰ لیر خواهد بود و مجموع هزینه های یک سال تحصیلی ۱۲۵ میلیون تومان برآورد می شود. هزینه های زندگی در اغلب شهرها نزدیک به هم است، اما هزینه ها در استانبول به طور متوسط ۲۰ درصد بیشتر از سایر شهرهاست.
در اینجا هزینه چند دانشگاه خصوصی و دولتی که در سال ۲۰۲۱ دوره دندانپزشکی برگزار می کنند ارائه شده است:
دانشگاه | شهریه | دانشگاه | شهریه |
دانشگاه آنکارا | ۳۶۰۰۰ لیر | دانشگاه باشکنت | ۸۵۰۰۰ لیر |
دانشگاه مدیپول | ۹۲٫۸۸۰ لیر | دانشگاه اوکان | ۱۸۰۰۰ دلار |
دانشگاه آتاتورک | ۷۵۰۰ لیر | دانشگاه بیرونی | ۹۴۰۰۰ لیر |
دانشگاه گالاتا | ۸۰۰۰۰ لیر | دانشگاه آیدین | ۸۳٫۵۰۰,۰۰ لیر |
دانشگاه کنت | ۹۶۰۰۰ لیر | دانشگاه ساکاریا | ۱۲۰۰۰ لیر |
دانشگاه کارابوک | ۱۰۳٫۵۷۲ لیر | دانشگاه یدی تپه | ۱۰۴٫۷۶۰ لیر |
دانشگاه باغچه شهیر | ۱۰۸٫۸۹۰ لیر | دانشگاه بیکنت | ۹۵٫۲۸۸ لیر |
دانشگاه گلیشیم | ۸۶٫۴۰۰ لیر | دانشگاه بیلیم (علوم) آنتایا | ۸۲۰۰۰ لیر |
دانشگاه آلتین باش | ۸۱٫۲۰۰ لیر | دانشگاه سلامت و تکنولوژی استانبول | ۸۱٫۰۰۰ لیر |
دستیاری دندانپزشکی در ترکیه
دستیاری دندانپزشکی در ترکیه یا تخصص دندانپزشکی در ترکیه با شرکت در آزمون DUS ممکن می شود. این آزمون در شهریور هر سال از دروس تخصصی دندانپزشکی یعنی پروتز دندانی، درمان جراحی، درمان پریودونتولوژی، درمان اندوددنتیک، درمان ارتودنسی، درمان پرودونتی طرح می شود. پیشتر از نتایج آزمون آلس برای انتخاب دانشجوی تخصص استفاده می کردند اما بعد از سال ۲۰۱۲ آزمون Diş uzmanlik sinavi جایگزین شده است.
ادامه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در ۵ سال ادامه می یابد و به دو دوره پیش کلینیکی و کلینیکی تقسیم می شود. در ۲ سال اول بیشتر دروس جنبه پایه و تئوری دارند. دروس عملی طی این دوسال در آزمایشگاه بیشتر برای افزایش مهارت های دست که در دندانپزشکی پایه سایر مهارت هاست متمرکز هستند. در طول سال اول مباحث در زمینه علوم پایه، آناتومی، فیزیولوژی، بافت شناسی و داروسازی است. استفاده از ابزار و فراگیری آناتومی دهان و دندان مهارتهای پیش از دوره کلینیک است که در طی دوسال ابتدایی تحصیل دندانپزشکی در ترکیه آموزش داده می شود.
سپس در دوره ۳ ساله دانشجویان به کلینیک و بیمارستانها برای فراگیری دندانپزشکی بالینی و بررسی مشکلات دهان و دندان بصورت مستقیم می روند. طی این سه سال از لحاظ تئوری و عملی دانش جویان به بررسی و تفسیر بیماران مراجعه کننده می پردازند. درسال آخر دانشجویان این فرصت را دارند که با داشتن یک سرپرست در کنار خود، روی بیماران واقعی کار کنند و مطالعه کنند.
تخصص دندانپزشکی در ترکیه
دوره های تخصص دندانپزشکی در ترکیه در ۲ الی ۳ سال برگزار می شود. دوره های تخصص در سالهای اخیر خواهان زیادی دارند، علت این مسئله پیشرفت بیشتر جوامع و ارتقاء سطح سلامت است، چرا که خواسته های جامعه از دندانپزشکان از موارد سنتی آن فراتر رفته است. از دوره های تخصص طبق نظام اروپایی تحصیل به عنوان دوره های مستر نیز یاد می شود. شرط ورود به این دوره شرکت در آزمون DUS است. در طی دوره های تخصص به دانشجویان حقوق تعلق می گیرد. برای اتمام دوره تخصص دندانپزشکی در ترکیه دانشجو ضمن شرکت در دوره کارورزی باید پایان نامه ارائه کند، ضمن اینکه آزمونی نیز تحت عنوان آزمون نهایی از دانشجو گرفته می شود. پس از تایید مدیریت دوره، دانشجو به پزشک متخصص دندانپزشکی EXP.Dt ارتقاء رتبه پیدا می کند. دانشگاه های انکارا، اتاتورک، باشکنت، بولنت اسویت، چوکوروا، اژه و چند دانشگاه دیگر دوره های تخصص برگزار می کنند. البته گرفتن تخصص در دانشگاه های خصوصی نیاز به آزمون دوس ندارد و فقط کافیست که امتحان ساده از تخصص مد نظر خودتون رو در دانشگاه هدف بگذرونید.
تخصص های دندانپزشکی در ترکیه
دوره های تخصص یا مستر دندانپزشکی در ترکیه پس از دوره لیسانس (دوره ۵ سال) دندانپزشکی برگزار می شوند. این گرایش ها عبارتند از:
- تخصص ارتودنسی
- تخصص جراحی دهان، فک و صورت
- تخصص جراحی لثه
- تخصص پروتزهای دندانی
- تخصص درمان ریشه دندان
- تخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی
- تخصص دندانپزشکی کودکان
- تخصص رادیولوژی دهان، فک و صورت
- تخصص رادیولوژی دهان، فک و صورت
- تخصص بیماری های دهان و دندان
اعتبار مدرک دندانپزشکی ترکیه در ایران
مدارک تعدادی از دانشگاه های ترکیه در ایران به تایید وزارت بهداشت رسیده است؛ بنابراین پس از تحصیل در این دانشگاه ها می توانید در ایران یا در هر کجای جهان مشغول به کار شوید. مدارک سایر دانشگاه ها در کشورهای اروپایی دارای اعتبار هستند و چنانچه قصد اشتغال در اروپا را دارید مناسب هستند. دانشگاه هایی که به تایید وزارت بهداشت رسیده اند:
- دانشگاه آجی بادام
- دانشگاه آتاترک
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه اگه
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه کاتب چلبی
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه ۱۹ مایس
- دانشگاه یدی تپه
معادل سازی مدرک دندانپزشکی در ترکیه
اگر به عنوان فردی که دوره دندانپزشکی را در ترکیه نگذرانده است خواستار ادامه تحصیل تخصص در ترکیه باشید باید ابتدا در آزمون STS که دوبار در سال برگزار می شود، شرکت کنید. این آزمون شرایط سنی ندارد و در یک مرحله و به زبان ترکی برگزار می شود؛ اما پیش از شرکت در این آزمون باید در سایت yok تقاضای آنلاین انجام دهید. ضمنا داوطلبان باید هارد کپی مدارک را برای این سازمان ارسال کنند. این پروسه گاهی تا ۶ ماه طول می کشد.
کار دندانپزشکی در ترکیه
دندانپزشکی طبق قانون کارترکیه جزء مشاغل غیر مجاز برای خارجی هاست. البته این به این معناست که دندان پزشک در ارگان های دولتی و با پروانه کسب شخصی نمی تواند فعال باشد، بااین حال پس از اخذ شهروندی ترکیه، روند دریافت مجوز کار برای این شغل پر تقاضا برای خارجی ها بصورت ذیل است:
- انجام معادل سازی (کسب حد نصاب آزمون STS)
- ارائه نمره زبان ترکی سطح B
- ارائه مدارک درخواست شغلی از سازمان یا فرد صاحب کسب و کار
درامد دندانپزشکی در ترکیه
در آمد دندانپزشکان با توجه به تخصص، دولتی یا خصوصی بودن محل خدمت و جنسبت متفاوت است. در آمد دندانپزشکان در ترکیه بصورت مبتدی سالانه ۱۲۱ هزار لیر است. بصورت میانگین فردی که بین سه تا ۷ سال سابقه فعالیت دندانپزشکی دارد سالانه ۱۷۶ هزار لیر دریافت می کند و یک دندانپزشک با بیش از ۸ سال فعالیت ۲۲۲ هزار لیر در سال دریافت می کند. در ترکیه هر هجده ماه، افزایش حقوق ۸ درصدی شامل تمام مشاغل می شود در حالیکه این افزایش بصورت جهانی حدود ۳ درصد است. مردان ۶ درصد درآمد بیشتری از زنان دارند.
در پایان امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله توانسته باشد پاسخگوی سوالات شما در خصوص تحصیل در ترکیه در رشته دندانپزشکی به بهترین شکل باشد. اگر هنوز هم سوالی در ذهن شما وجود دارد، آنها را با کارشناسان ما در بورس تاپ مطرح کنید.
سوالات متداول:
تحصیل در رشته ی دندانپزشکی در ترکیه چند سال طول میکشد؟
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در ۵ سال ادامه می یابد و به دو دوره پیش کلینیکی و کلینیکی تقسیم می شود.
گرایش های دوره ی تخصصی یا مستر در ترکیه در رشته ی دندانپزشکی کدامند؟
تخصص ارتودنسی , تخصص جراحی دهان، فک و صورت , تخصص جراحی لثه , تخصص پروتزهای دندانی , تخصص درمان ریشه دندان , تخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی , تخصص دندانپزشکی کودکان و برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله را مطالعه نمایید.
درآمد رشته ی دندانپزشکی چقدر است؟
در آمد دندانپزشکان با توجه به تخصص، دولتی یا خصوصی بودن محل خدمت و جنسبت متفاوت است. در آمد دندانپزشکان در ترکیه بصورت مبتدی سالانه صد و بیست و یک هزار لیر است. بصورت میانگین فردی که بین سه تا هفت سال سابقه فعالیت دندانپزشکی دارد سالانه صد و هفتاد و شش هزار لیر دریافت می کند و یک دندانپزشک با بیش از هشت سال فعالیت دویست و بیست و دو هزار لیر در سال دریافت می کند.
چه دانشگاه هایی در رشته ی دندان پزشکی به تایید وزارت بهداشت ایران رسیده اند؟
دانشگاه آجی بادام , دانشگاه آتاترک , دانشگاه آنکارا , دانشگاه باهچه شهیر , دانشگاه باشکنت ,دانشگاه دوکوز ایلول , دانشگاه اگه , دانشگاه قاضی , دانشگاه حاجت تپه , دانشگاه استانبول , دانشگاه کاتب چلبی , دانشگاه کوچ , دانشگاه مارمارا , دانشگاه ۱۹ مایس , دانشگاه یدی تپه
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید