معرفی تاریخچه دانشگاه آکدنیز ترکیه
دانشگاه آکدنیز در منطقه مدیترانه غربی واقع شده است. این دانشگاه با شعار «پیشرو در آموزش و علم» در سال ۱۹۸۲ در آنتالیا تأسیس شد، اما در طول زمان بخشهایی از آن چندین بار جابهجا شدند. دانشگاه دولتی آکدنیز واحدهای خود در اسپارتا را در سال ۱۹۹۲ به دانشگاه سلیمان دمیرل منتقل کرد. سپس برخی از واحدهای آن در بوردور در سال ۲۰۰۶ به دانشگاه مهمت آکیف ارسوی منتقل شدند. پس از تأسیس دانشگاه آلانیا علاءالدین کیکوبات در سال ۲۰۱۵، واحدهای دیگری به آنجا انتقال پیدا کردند.
دانشگاه آکدنیز از بدو تأسیس تاکنون با فعالیتهای بسیار مهمی که در زمینههای آموزشی، پژوهشی و توسعهای و خدمات اجتماعی داشته است، توانسته دستاوردهای برجستهای در حوزههای علمی، بهداشت، خدمات اجتماعی، آموزش، زبان، هنر و… در سطوح ملی و بینالمللی به دست آورد.
محوطه مرکزی دانشگاه آکدنیز دارای مساحت ۳,۴۸۳,۵۸۹ متر مربع و مساحت ساختمان ۶۱۵,۱۰۵ متر مربع است. دانشگاه آکدنیز در حال حاضر با ۲۴ دانشکده، ۷ مؤسسه تحصیلات تکمیلی، ۱ مدرسه عالی، ۱ کنسرواتور موسیقی و هنرهای زیبا، ۱۲ مدرسه فنی – حرفهای و ۵۷ مرکز تحقیقاتی و کاربردی، پژوهشی و خدمات اجتماعی، برنامههای آموزشی خود را ارائه میدهد.
دانشگاه آکدنیز آنتالیا دارای یک بیمارستان درمانی، آموزشی و یک بیمارستان تخصصی دندانپزشکی است که هر دوی آنها در محوطه پردیس دانشگاه قرار دارند و امکان گذراندن دورههای کارآموزی در بالاترین سطح را برای دانشجویان این رشتهها فراهم آورده است.
مزایای دانشگاه آکدنیز آنتالیا
پردیس مرکزی دانشگاه آکدنیز پس از دانشگاه بغازیچی به عنوان دومین پردیس زیبای ترکیه انتخاب شده است که محوطه آن دارای زمینی وسیع و سرسبز بوده و تنها ۱۵-۱۰ دقیقه با ساحل کنیالتی فاصله دارد.
دانشگاه آکدنیز با هدف توسعه فرهنگ و آگاهی کارآفرینی به واسطه مرکز توسعه کارآفرینی و تجارت خود به دانشجویان و فارغالتحصیلان کمک میکند تا به مشاغل دلخواهشان دست پیدا کنند. همچنین، این مرکز با هدف رشد شخصیتی دانشجویان، خدمات مشاوره تحصیلی ارائه میدهد.

دانشگاه آکدنیز در ترکیه علاوه بر مزیتهای جغرافیایی، میزبان بسیاری از فعالیتهای فرهنگی، علمی و ورزشی است. به همین خاطر برگزاری بسیاری از مسابقات ورزشی، جشنوارهها و فعالیتهای باشگاهی در طول سال، دانشجویان را قادر میسازد تا اوقات فراغت خود را در خارج از کلاس به طور سازنده و پرهیجان سپری کنند.
یکی از مراکز پر رونق این دانشگاه مرکز اجتماعی Ceypark است که در سال ۲۰۱۷ شروع به کار کرد. این مرکز با مساحت کل داخلی ۲۶۵۳ متر مربع، با فضاهایی مانند بوتیکها و آرایشگاهها، عمدتاً رستورانها و کافهها پاسخگوی نیازهای دانشجویان و کارمندان است.
دانشگاه آکدنیز که با مطالعات و تحقیقات موفق در حوزه سلامت، نام خود را بر سر زبانها انداخته و این حوزه به یک برند تبدیل شده است؛ بیمارستان دانشگاه آکدنیز با خدمات درمانی در تمامی شاخهها، تقاضای زیادی برای خدمات درمانی از داخل و خارج از کشور دارد که به یکی از مراکز برجسته آن میپردازیم؛
مرکز پیوند عضو بیمارستان دانشگاه آکدنیز در زمینه پیوند کلیه از اهداکننده زنده/جسد، پیوند کبد از اهداکننده زنده/جسد، پیوند اعضا مانند پانکراس و قلب (اهداکننده)، پیوند اعضای ترکیبی مانند قلب – کلیه، کبد – کلیه، پانکراس – کلیه پیوندهای بافتی (قرنیه، پوست، استخوان) و همچنین پیوند اعضای کامپوزیت، موفقیتهای زیادی داشته است.
بیشتر بدانید:
اولین پیوند دو بازوی ترکیه، اولین پیوند رحم اهداکننده جسد در جهان و اولین مورد پیوند صورت در ترکیه که تعداد آنها اکنون به ۵ مورد رسیده است نیز در بیمارستان دانشگاه آکدنیز انجام شد.
دانشگاه Akdeniz عضو انجمن دانشگاههای اروپا و انجمن آموزش قفقاز است. در مراسم اهدای جوایز هفتمین دوره مراکز پژوهشی – توسعهای مناطق توسعه تکنولوژی که توسط وزارت صنعت و فناوری ترتیب داده شده بود، پارک فناوری (تکنوکنت) دانشگاه آکدنیز جایگاه هشتم در بین تمام پارکهای فناوری ترکیه را به خود اختصاص داد. دانشجویان این فرصت را دارند که یک شرکت در این پارکهای فناوری تأسیس کنند و دانشجویانی که در دانشکدهها تحصیل میکنند این فرصت را دارند که با همکاری دانشگاه و بخش صنعت دورههای کارآموزی خود را بگذرانند. دانشجویانی که مشغول کارآموزی هستند نیز در همان مکانی که کارآموزی میکنند، امکان فعالیت پیدا میکنند.
علاوه بر این هیئت کیفیت آموزش عالی دانشگاه آکدنیز به عضویت ۱۱ دانشگاهی که در برنامه اعتباربخشی سازمانی که برای اولین بار اجرا میشود، درآمده است. همچنین بر اساس مطالعات آکادمیک، این دانشگاه به عنوان پنجمین دانشگاه با بیشترین تعداد مقالات آکادمیک شناخته میشود.
آیا دانشگاه آکدنیز مورد تأیید ایران است؟
دانشگاه آکدنیز مورد تأیید ایران نیست اما در برنامههای بینالمللی تبادل دانشجویی مختلفی مشارکت دارد که فرصت تحصیل و کارآموزی در بهترین دانشگاههای اروپا و آمریکا را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. همچنین خوب است بدانید، گرچه برنامههای پزشکی این دانشگاه جز بهترینهای ترکیه است اما برای کسانی که میخواهند پس از فارغالتحصیلی به قصد کار به ایران بازگردند، باید در دانشگاههایی تحصیل کنند که تأییدیه ایران را داشته باشند. به همین منظور پیش از انتخاب دانشگاه خود، لیست دانشگاههای مورد تأیید وزارت بهداشت ایران را مشاهده و سپس برای اخذ پذیرش از دانشگاه دلخواهتان اقدام کنید. در ادامه برنامههای بینالمللی دانشگاه آکدنیز را معرفی میکنیم؛
- برنامه اراسموس پلاس
- برنامه تبادل مولانا
- برنامه تبادل فارابی
- برناه IAESTE
- برنامه انتقال رایگان
- برنامه تبادل در محدوده پروتکلهای همکاری بین دو دانشگاه
رتبه و رنکینگ دانشگاه آکدنیز
دانشگاه آکدنیز جز ۲۵ دانشگاه برتر ترکیه است که همتراز با آن دانشگاه باهچه شهیر در رتبه ۲۸ قرار دارد که میتوانید شرایط پذیرش و ثبت نام این دانشگاه را در صفحه آن به طور کامل بررسی کنید. در ادامه به رتبههای دانشگاه آکدنیز بر اساس سایت معتبر edurank.org اشاره میکنیم؛
سطح رتبه دهی | رتبه |
رتبه جهانی | ۱۲۸۷ |
رتبه داخل ترکیه | ۱۸ |
شرایط پذیرش دانشگاه آکدنیز آنتالیا
دانشگاه آکدنیز جز مؤسسات دولتی ترکیه به شمار میرود که در همه مقاطع تحصیلی از کاردانی تا دکتری، دورههای آموزشی ارائه میدهد. در ادامه میپردازیم به شرایط اصلی این دانشگاه که برای همه مقاطع الزامی هستند؛
- داشتن مدرک دیپلم
- کسب حداقل نمره در آزمونهای YOS و یا ارائه دیپلمها و
- نتایج آزمونهای بینالمللی
فارغالتحصیلان دانشکده دندانپزشکی و نمره استاندارد ALES برای سایر داوطلبان
شرایط پذیرش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آکدنیز

برای اخذ پذیرش در مقاطع فوق لیسانس و دکتری دانشگاه آکدنیز، همه شرایط و مدارکی که نیاز دارید را آوردهایم. پیش از ورود به معرفی شرایط هر یک از این مقاطع، خوب است که بدانید آزمون ALES برای درخواستهای فارغالتحصیلان دکتری، رشتههای هنری با آزمون عملی استعداد، تخصص در پزشکی، تخصص در دندانپزشکی، تخصص در دامپزشکی، تخصص در داروسازی لازم نیست. برای رویه ارزیابی نامزدها در این محدوده به موارد زیر توجه کنید؛
- صرف نظر از نوع نمره ورودی دوره تحصیلات تکمیلی یا رشته تخصصی، نمره ۷۵ به بالا که توسط سنای دانشگاه تعیین و شرایط رشته مربوطه اعلام شود.
- داوطلبان میتوانند در رشتهای متفاوت از رشتههایی که قبلاً در آنها فارغالتحصیل شدهاند، درخواست دهند.
- امتیاز اعلام شده بدون توجه به نوع امتیاز ALES در محاسبات لحاظ میشود.
توجه:
در برنامههای کارشناسی ارشد بدون پایاننامه و کنسرواتور موسیقی و هنرهای زیبا نیازی به آزمون ALES نیست.
شرایط پذیرش کارشناسی ارشد در دانشگاه آکدنیز:
- داشتن مدرک کارشناسی
- کسب امتیاز بالای ۵۵ در آزمون ALES و یا معادل آن در آزمونهای بینالمللی GRE -GMAT
- داشتن نمره استاندارد ALES یا TUS برای فارغالتحصیلان دانشکده پزشکی، ALES یا DUS برای
شرایط پذیرش دکتری در دانشگاه آکدنیز:
- داشتن مدرک کارشناسی ارشد با پایاننامه
- داشتن مدرک کارشناسی برای درخواست دکتری مستقیم و رشتههای هنری با آزمون عملی استعداد.
- داشتن نمره استاندارد ALES یا TUS برای فارغالتحصیلان دانشکده پزشکی، ALES یا DUS برای توجه: در برنامههای کارشناسی غیر پایاننامهای و هنرهای زیبا و هنرستان موسیقی شرط ALES لازم نیست.
- فارغالتحصیلان دانشکدههای دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و پزشکی با حداقل ده نیمسال تحصیلات کارشناسی به استثنای کلاسهای مقدماتی و همچنین دانشکدۀ علوم و دانشکده داروسازی چهار ساله که در یک رشته تخصص یافته باشد. شعبه آزمایشگاه طبق اصولی که توسط وزارت بهداشت تنظیم میشود.
- برای داوطلبانی که برای دوره دکتری مستقیم اقدام کنند، معدل فارغالتحصیلی آنها در مقطع کارشناسی باید حداقل ۳ از ۴ یا نمره معادل آن باشد و حداقل ۸۰ امتیاز از آزمون ALES را دریافت کرده باشند.
برای داوطلبانی که متقاضی رشتههای هنری با آزمون عملی استعداد هستند، حداقل امتیاز ۸۰ در بخش کلامی ALES الزامی است.
مدارک ثبت نام دانشگاه آکدنیز
پس از آنکه موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه آکدنیز شدید، نوبت به ثبت نام این دانشگاه میرسد. در ادامه به کلیه مدارک و اسنادی که شما به آن نیاز دارید میپردازیم؛
متقاضیان از کشورهای خارجی:
- اصل یا کپی محضری مدرک دیپلم یا معادل آن
- ۶ قطعه عکس گذرنامه
- اصل یا کپی محضری شناسنامه
- گواهی اقامت
- گواهی عدم سوءپیشینه
- رسید بانکی
آزمون های لازم برای پذیرش در آکدنیز
برای سهولت هر چه بیشتر شما داوطلبان، در جدولی تمامی آزمونهایی که برای پذیرش دانشگاه آکدنیز ضروری هستند را جمعآوری کردهایم. شما میتوانید با توجه به رشتهای که قصد تحصیل در آن دارید، برای آزمون مربوطه آماده شوید.
نوع آزمون | امتیاز آزمون در دانشکده پزشکی و دندانپزشکی | امتیاز آزمون در مهندسی و حقوق | امتیاز آزمون در سایر رشتههای کارشناسی |
YOS | 80 | 70 | 60 |
SAT | نمره کلی ۱۱۰۰ و ۶۰۰ ریاضی | نمره کلی ۱۱۰۰ و ۶۰۰ ریاضی | نمره کلی ۱۱۰۰ و ۵۵۰ ریاضی |
ACT | 24 | 24 | 21 |
GCE (A LEVEL) | کسب سطح A در ۳ درس که ۱ مورد آن مربوط به برنامه درخواست شده است. | کسب سطح A در ۳ درس که ۱ مورد آن مربوط به برنامه درخواست شده است. | کسب سطح A در ۲ درس که ۱ مورد آن مربوط به برنامه درخواست شده است. |
MATURA | 2 | 2.5 | 3 |
IB | 30 | 30 | 29 |
Abitur | 2 | 2.5 | 3 |
بورسیه دانشگاه آکدنیز آنتالیا
دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاههای دولتی را دارند و میخواهند در میزان هزینه دانشگاه خود هرچه بیشتر صرفهجویی کنند حتماً به این بخش توجه کنند. دانشگاه آکدنیز با هدف تسهیل زندگی تحصیلی دانشجویان نیازمند حمایت مالی و ایجاد انگیزه در آنها از طریق مدیریت واحد مشاوره و روانشناسی وزارت بهداشت، فرهنگ و ورزش به صورت رایگان از بنیادها و انجمنهای مختلف محلی و ملی، به دانشجویان بورسیه اعطا میکند. گفتنی است سازمانهای غیردولتی، مؤسسات رسمی، افراد خصوصی و مشاغل با ارائه بورسیههای تحصیلی یک سیستم مؤثر بورسیه ایجاد کردهاند که هدفشان رفاه هر چه بیشتر دانشجویان است. برنامههای بورسیه از این قرارند:
- بورسیههای با منابع عمومی
- بورسیه مؤسسه اعتباری و خوابگاهی
- وام تحصیلی مؤسسه اعتباری و خوابگاهی
سایر بورسیهها
شرایط بورسیه دانشگاه آکدنیز
دانشجویانی که قرار است بورسیه تحصیلی دریافت کنند در جریان قرار گیرند که بورسیه با همکاری هیئت بورسیه و خدمات اجتماعی و ریاست واحد مشاوره و روانشناسی دانشگاه که در هر دانشکده وجود دارد، تعیین میشود.
رویه تقاضای این بورسیهها به این صورت است که درخواستهای وام بورسیه، شهریه و مشارکت دانشجویانی که برای اولین بار در دانشگاه ثبت نام میکنند، پس از اعلام نتایج ÖSYM (مرکز آزمونها و جانمایی دانشجویان)، از طریق صفحه نتایج سایت مربوطه اعلام میشود.
در نظر داشته باشید کلیه امور مربوط به سایر بورسیهها، وامهای مشارکت و وام تحصیلی توسط مؤسسه اعتباری آموزش عالی و امور خوابگاهها سازماندهی میشود. واحد بورسیه دانشگاه آکدنیز دانشجویانی را که نیازمند وام و بورسیه هستند، راهنمایی میکند.
پیشتر با بورسیههایی که دانشگاه آکدنیز برای دانشجویان خود در نظر گرفته است، آشنا شدید. برای اینکه بدانید شرایط هرکدام از این بورسیهها به چه صورتی است، هرکدام را جداگانه توضیح میدهیم؛
- بورسیه های با منابع عمومی: بورسیه تحصیلی، وام مشارکتی و وام تحصیلی به دانشجویانی که توسط مؤسسه اعتباری آموزش عالی و خوابگاهها درخواست میدهند، اعطا میشود. هر ساله ۱% سهمیه بورسیه تعیین شده توسط مؤسسه اعتباری آموزش عالی و امور خوابگاهها به این دانشگاه اختصاص مییابد و به آن بورسیه دانشگاه آکدنیز میگویند.
- بورسیه مؤسسه اعتباری و خوابگاهی: مبلغی است که طبق قانون «اعطای بورسیه و وام به دانشجویان آموزش عالی» به دانشجویان موفق و نیازمند در ترکیه تعلق میگیرد.
- وام تحصیلی مؤسسه اعتباری و خوابگاهی: وامی است که طی دوره عادی تحصیل در مؤسسات آموزش عالی به منظور حمایت مالی از دانشجویان و تسهیل رشد اجتماعی و فرهنگی آنان اعطا میشود.
- وام مشارکت مؤسسه اعتباری و خوابگاهی: وجهی است که مؤسسه از طرف دانشجو شاغل به تحصیل در قبال استقراض به حساب دانشگاه پرداخت میکند.
- سایر بورسیهها: دانشگاه آکدنیز فرصتهای بورسیه تحصیلی را توسط انجمنها، بنیادها، شرکتها و افراد خصوصی مختلف به دانشجویان خود ارائه میدهد. اطلاعیههای اینگونه بورسیهها را میتوانید از طریق انجمنهای دانشجویی در گروهها پیگیری کنید.
سازمانهای غیردولتی که بورسیه تحصیلی به دانشجویان اعطا میکنند:
- بنیاد حمایت از دانشگاه آنتالیا
- انجمن آکادمی دندانپزشکی زیبایی EDAD
- بنیاد مهمت زورلو
- بنیاد کمک و آموزش ورزش معلولان TESYEV ترکیه
- بنیاد آموزش ترکیه
- بنیاد وهبی کوچ
- داوطلبان و سازمانهای مختلف
پیام مشاور:
در نهایت خوب است که بدانید علاوه بر خدمات بورسیه، منابعی برای دانشجویانی که از نظر اقتصادی ناتوان هستند و در ایام تعطیلات به شهر یا کشور خود بازنمیگردند و در پرداخت شهریه و هزینه خوابگاه خود با مشکل روبهرو هستند، در نظر گرفته شده است که از سوی افراد و سازمانهای نیکوکار حمایت میشود.