- صفحه اصلی
- تغذیه در ترکیه
تغذیه در ترکیه
افراد زیادی به دلیل بهرهمندی از شرایط بهتر و امکانات به روز برای تحصیل، به دانشگاههای خارجی فکر میکنند و ممکن است کشورهای مختلفی را برای ادامه تحصیل به ویژه در رشته های دانشگاهی مانند کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری انتخاب کنند. یکی از کشورهایی که برای تحصیلات تکمیلی بسیار عالی به نظر می رسد، ترکیه است. یکی از رشته های محبوب تحصیل تغذیه در ترکیه است. رشته تغذیه در دسته رشته های تجربی قرار دارد و اگر در آن تحصیل کنید جزء دانشجویان وزارت بهداشت محسوب می شوید. دانشگاههای خوبی این رشته را در ترکیه ارائه میکنند که در این مقاله به آنها و شرایط تحصیل در رشته تغذیه در ترکیه میپردازیم. برای دسترسی بهتر به بخشهای مختلف متن میتوانید از فهرستی که در ادامه میآید استفاده کنید.
مزایای تحصیل رشته تغذیه در ترکیه
رشته تغذیه از زیر مجموعههای رشته تجربی است که همان طور که از قبل اشاره شد، زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت میکند. زمینه فعالیت این رشته در تعیین شیوه صحیح مصرف مواد غذایی و تعیین استانداردهای این موارد است که در دانشگاههای مختلف آن تدریس میشود و بسیاری از این مراکز مورد تأیید ایران نیز هستند. در این رشته مواد غذایی و کیفیت آنها، استانداردهای مصرف مواد غذایی، تأثیر مادههایی که در آنها قرار دارد بر بدن و روحیه افراد و بسیاری از مواردی که به این موضوع مربوط میشوند، موردبررسی قرار میگیرند. بیماریها و مشکلات مختلفی برای افراد به وجود میآیند که بخش مهمی از آنها به داشتن تغذیه نامناسب است.
این در شرایطی است که داشتن یک برنامه درست و مشخص که ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد، میتواند سلامتی را به افراد هدیه بدهد. این همان موردی است که میتواند روتین زندگی سالم و نا سالم را مشخص کند. چربی، کلسترول، کبد چرب، بسیاری از بیماریهای قلب و عروق، مشکلات گوارشی، زخم معده، نقرس و بیماریهای زیاد دیگر در اثر نداشتن برنامه غذایی نادرست پیش میآیند و برخی میتوانند سلامت افراد را به طور خطرناکی تحت تأثیر قرار دهند. رشته تغذیه در ترکیه و سایر کشورها نیز روی همین موضوع تمرکز میکند و علاوه بر شناسایی مواد غذایی، بیماریهای مربوط به آن را نیز مورد مطالعه قرار می دهد.
مقاطع پذیرش رشته ی تغذیه در ترکیه
با اینکه تلاش زیادی برای آگاهی سازی جهت تغذیه سالم و درست در جوامع مختلف ارائه شده است و بخش مهمی از تمرکز سازمانهای بهداشت جهانی و همچنین هر کشور بر این مورد است، هنوز هم فرهنگ تغذیه درست و داشتن یک روتین در مصرف مواد غذایی در گروههای سنی مختلف بسیار نادرست است و مشکلات و بیماریهای زیادی را نیز به وجود آورده است.
دانشجویان و متخصصین رشته تغذیه افرادی هستند که متابولیسم و تغذیه افراد را بررسی میکنند و راهکارهای مناسبی برای حل مشکلات و جلوگیری از بیماریهای مربوط به عادات نادرست غذایی ارائه میکنند. رشته تغذیه در ترکیه در دانشگاههای مختلفی تدریس میشود که از شرایط خوبی هم برخوردار هستند. فقط باید دقت کنید تا اگر می خواهید برای کار به کشور برگردید، باید دانشگاههایی را مد نظر قرار دهید که مدرک آنها در ایران معتبر است. ترکیه دانشگاههای مختلفی دارد که این رشته را پوشش می دهند و در مقاطع مختلف مانند کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به جذب دانشجو در این رشته می نماید.
شرایط پذیرش رشته تغذیه در ترکیه
رشته علوم تغذیه در ترکیه تمامی موارد مختلف این رشته مانند رژیم درمانی، شناخت مواد غذایی، تأثیر آنها روی بدن و روان انسان و بیماریهای ناشی از مشکلات تغذیه ای را در بر می گیرد و شخصی که در این رشته تحصیل میکند، باید تمامی این موارد را یاد بگیرد و درباره آنها مطالعه کند. نقش تغذیه در سلامت و بیماری، میزان مصرف آنها و تأثیرشان بر گروههای سنی مختلف نیز در این رشته موردبررسی قرار می گیرد.
افرادی که در این مورد تحصیل میکنند، نحوه بررسی مواد غذایی و ارز غذایی آنها و همچنین مادههای تشکیل دهنده شان را شناسایی میکنند و میتوانند این موارد را شناسایی کنند و از طریق علمی که کسب می نمایند، روشهای تغذیه مناسب و کار با فن آوری های بررسی مواد غذایی را یاد میگیرند و میتوانند از توانایی هایشان در زمینههای مختلف استفاده کنند. از فعالیتهای متخصصین این رشته میتوان به بررسی تغذیه، رژیم درمانی، بررسی ارزش مواد غذایی و تأثیر آنها در سلامت و بیماری انسانها میباشد.
برای اینکه بتوانید در رشته های تغذیه در ترکیه شرکت کنید، اگر بخواهید در دانشگاههای دولتی این کشور تحصیل نمایید، باید در آزمون SAT و یا آزمون یوس ترکیه شرکت کنید. برای اینکه در این آزمونها قبول شوید، باید در آزمون SAT نمره بالای ۱۳۰۰ و در آزمون یوس نمره ای بالای ۶۰ بیاورید تا بتوانید در این دانشگاههای دولتی درس بخوانید. تفاوت دانشگاههای دولتی ترکیه و دانشگاههای خصوصی این کشور، در شهریه و هزینههای تحصیل است. این در شرایطی است که در دانشگاههای خصوصی میتوانید بدون شرکت در این آزمون ها ثبت نام کنید اما باید مبلغی بالاتر از مبالغ دانشگاههای دولتی بپردازید. همچنین میتوانید از بورسیههای دانشگاههای خصوصی نیز برای شرکت در این رشته استفاده کنید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام تعذیه در ترکیه
برای تحصیل در رشته تغذیه در ترکیه لازم است مدارکی را ارائه کنید تا بتوانید در دانشگاههای آن تحصیل کنید. تکمیل این مدارک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید تمامی اطلاعات درخواست شده را برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید تا ثبت نام شما به دقت انجام شود. در ادامه به مدارک مورد نیاز برای ثبت نام این رشته اشاره می کنیم.
- تکمیل فرم پذیرش دانشگاه
- کپی پاسپورت و مدارک شناسایی
- همچنین ریز نمرات آخرین مدارک فارغالتحصیلی
- مدرک زبان انگلیسی در صورت لزوم
- رزومه تحصیلی
- مدارک اثبات تمکن مالی
- مدرک پرداخت هزینههای فرم درخواست
شهریه تحصیل تغذیه در ترکیه
شهریه تحصیل رشته تغذیه در ترکیه میتواند با توجه به دانشگاه مورد نظر، دولتی یا خصوصی بودن آن، بورسیهها و دیگر موارد متفاوت باشد. این رشته یکی از آینده دار ترین مواردی است که در ترکیه تدریس میشود و افراد زیادی به عنوان متخصص در بیمارستانها و کلینیک های تخصصی به کسب درآمد های بالا می پردازند. همچنین تناسب اندام امروزه بسیار اهمیت پیدا کرده است و متخصصین تغذیه میتوانند در این زمینه بسیار موفق عمل کنند. شهریه تحصیل در رشته ی تغذیه در دانشگاههای دولتی بین ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ لیر و در دانشگاههای خصوصی بین ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ لیر میباشد.
رشته تغذیه در دانشگاههای ترکیه
دانشگاههای زیادی در ترکیه وجود دارند که این رشته را ارائه میکنند و متد های تدریس آنان نیز با توجه به استانداردهای روز دنیا است و میتوانید موقعیتهای شغلی خوبی بعد از فارغالتحصیلی داشته باشید. همچنین هزینه تحصیل در این رشته بسیار کمتر از هزینهها در کشورهای اروپایی است. دانشگاههای دولتی که رشته تغذیه در ترکیه را ارائه میکنند شامل دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه آنکارا، دانشگاه قاضی، دانشگاه مارمارا، دانشگاه کاراتکین، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه عثمان پاشا، دانشگاه اولداغ، دانشگاه قوجاییلی، دانشگاه کافکاس، دانشگاه سالیک بیلیمری، دانشگاه ارجیس، دانشگاه ییلدریم بیازیت و دانشگاه تراکیا می باشند. همچنین دانشگاههای خصوصی زیادی این رشته را پوشش می دهند. این دانشگاه ها شامل موارد زیر می شوند.
- دانشگاه اوکان
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه استانبول بیلگی
- دانشگاه آتیلیم
- دانشگاه فنر باهچه
- دانشگاه اسکودار
- دانشگاه کنت
- دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه حاجت تپه
این دانشگاه در آنکارا قرار دارد و یکی از معتبر ترین دانشگاههای ترکیه محسوب میشود. فعالیت این دانشگاه از سال ۱۹۶۷ آغاز شده است و یک مرجع دولتی میباشد. بودجه این دانشگاه از طریق پارلمان ترکیه تأمین شده است و برای قبولی در آن باید در یکی از آزمونهای معتبر گفته شده شرکت کنید و نمره قبولی بیاورید. این مرکز یکی از مهم ترین و بهترین دانشگاههای پزشکی در ترکیه است که از دانشگاههای جامع و عمومی این کشور نیز محسوب میشود و در رشته های مختلف دانشجو می پذیرد.
دانشگاه یدی تپه
دانشگاه یدی تپه که در استانبول واقع شده است نیز از معتبر ترین دانشگاههای کشور ترکیه است که یکی از مهم ترین رشته های آن نیز تغذیه میباشد. این دانشگاه از سال ۱۹۹۶ تأسیس شده است و تمامی تمرکزش روی آینده شغلی و تحصیلات آکادمیک استاندارد است تا دانشجویان بتوانند از موقعیتهای شغلی خوبی برخوردار شوند و با اطلاعات دقیق و درست و صلاحیت بالا فارغالتحصیل شوند. این دانشگاه خصوصی یکی از محبوب ترین مراکز علمی کشور ترکیه برای دانشجویان مختلف به ویژه در رشته تغذیه میباشد.
دانشگاه باهچه شهیر
دانشگاه باهچه شهیر و یا باغچه شهیر در شهر استانبول قرار دارد و یکی از دانشگاههای خصوصی است که در رشته های مختلف دانشجو می پذیرد. این دانشگاه تحصیلات تکمیلی را در مقاطع مختلف ارائه میکند و از هم از داخل ترکیه و هم کشورهای خارجی اقدام به جذب دانشجو می نماید. شما میتوانید بدون کنکور نیز وارد این دانشگاه شوید و در رشته تغذیه در ترکیه تحصیل کنید.
دانشگاه اوکان
دانشگاه اوکان در استانبول واقع شده است و یکی از مهم ترین دانشگاههای این کشور محسوب میشود. همچنین اگر قصد تحصیل در رشته تغذیه را داشته باشید، این دانشگاه یکی از بهترین گزینه ها میباشد. این دانشگاه در منطقه توزلا واقع شده است و تمرکز خود را روی ارائه دروس به شیوه ای گذاشته است که دانشجویان را به مهارت های مختلف برای کار و اشتغال مسلط نماید و سعی دارد با ارائه اطلاعات به روز، به این هدف و بازار کار نزدیک تر شود. تحصیل در این دانشگاه میتواند موقعیت شما را تغییر دهد.
شرایط لازم برای اخذ ویزای کار تغذیه در ترکیه
برای اینکه بتوانید در این کشور اجازه کار داشته باشید، باید ویزای کار دریافت کنید و حتماً باید دانشجوی کارشناسی ارشد و یا دکتری باشید. برای این کار میتوانید به مراجع مورد نظر درخواست دهید و بعد از گرفتن ویزا همراه با تحصیل مشغول به کار نیز شوید. حتی بعد از تحصیل نیز میتوانید در رشته مورد نظر خود کار پیدا کنید. پیدا کردن کار می تواند علاوه بر اینکه موقعیت مالی شما را تقویت کند، یک رزومه مرتبط نیز به شمار بیاید. تسلط بر زبان ترکی می تواند شانس شما را برای پیدا کردن یک شغل خوب بیشتر کند.
بازار کار رشته علوم تغذیه در ترکیه
کارشناسان تغذیه امروزه در کلینیک های تخصصی و بیمارستانها فعالیت میکنند و حقوق خوبی هم دریافت می نمایند. این رشته امروزه به دلیل تغذیههای نادرست و افزایش چاقی اهمیت بیشتری پیدا کرده است و افراد زیادی برای تناسب اندام به پزشک های متخصص تغذیه مراجعه میکنند. به همین دلیل در کشوری مانند ترکیه و تقریباً اکثر کشورهای جهان، این رشته موقعیت خوبی دارد.
درامد متخصص تغذیه در ترکیه
همان طور که گفته شد، رشته تغذیه در ترکیه بسیار مورد توجه است و افرادی که از این رشته فارغ التحصیل میشوند، میتوانند در مراکز و جایگاه های شغلی مختلفی مشغول به کار شوند. اگر تجربه و علم بیشتری داشته باشید قطعاً فرصتهای بهتری نیز برای شما فراهم خواهد شد و میزان درآمد میتواند به این طریق بالا برود و متغیر باشد. درآمد متخصص تغذیه در ترکیه حدوداً از ۳۰۰۰ لیر در ماه به بالا میباشد.
جمع بندی
رشته تغذیه در ترکیه و کشورهای دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است و افرادی که به آن علاقه دارند، میتوانند در دانشگاههای خصوصی و یا دولتی آن ثبت نام کنند. شرایط پذیرش و هزینهها در هریک از دانشگاهها متفاوت می باشند و در این باره میتوانید از یک منبع موثق اطلاعات درست و به روز دریافت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. مشاورین و متخصصین ما در آرتان بورس تاپ آماده هستند تا شما را در این زمینه به صورت کامل راهنمایی کنند.
سوالات کاربران درباره رشته تغذیه در ترکیه
آیا میتوان در رشته علوم تغذیه در ترکیه بدون کنکور درس خواند؟
بله دانشگاههای خصوصی زیادی در ترکیه هستند که میتوانید بدون کنکور در آنها ادامه تحصیل دهید و از مدرک معتبر آنها نیز بهره مند شوید.
بهترین دانشگاههای رشته ی تغذیه در ترکیه کدامند؟
دانشگاههای مهمی در ترکیه به ارائه این رشته می پردازند که در مقاله به همه آنها و به ویژه بهترین دانشگاههای تغذیه در ترکیه اشاره کرده ایم.
بازار کار رشته تغذیه در ترکیه چطوره؟
این رشته بازار کار بسیار خوبی در ترکیه و کشورهای مختلف دارد و موقعیت های شغلی پردرآمدی نیز شامل حال آن میشوند.
درآمد متخصص تغذیه در ترکیه چقدر است؟
این رشته یکی از پردرآمد ترین مشاغل ترکیه محسوب میشود که درآمد متخصصین تغذیه از ۳۰۰۰ لیر در ماه شروع میشود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید