- صفحه اصلی
- بازیگری در ترکیه
بازیگری در ترکیه
صنعت فیلم سازیو بازیگری در ترکیه طی سالیان اخیر رشد فزاینده ای داشته است. نیاز اصلی این صنعت علاوه بر تأمین منابع مالی و تدارکات گسترده، حضور بازیگران توانا و عوامل قهار فیلم سازی و سریال سازی را ایجاب می نماید. بر همین اساس رشته بازیگری و کارگردانی و سایر رشته های مرتبط جز رشته های محبوب و پر تقاضا در دانشگاههای ترکیه می باشد. موسسه بورس تاپ با بهرمندی از کارشناسان مجرب و ارتباط مؤثر با دانشگاههای معتبر ترکیه به پشتوانه سالها تجربه موفق در زمینه اعزام دانشجو و کاریابی میتواند کمک شایانی به علاقمندان این رشته تحصیلی و معرفی برترین و کم هزینه تریم روش، جهت ثبت نام در دانشگاه ها نماید.
شرایط تست بازیگری در ترکیه
بازیگری در ترکیه نیز مانند بسیاری از رشته های هنری دارای آزمون عملی است. در این تست افراد از جنبه های مختلفی مورد آزمون قرار می گیرند. تست صدا، آمادگی جسمانی، روانی و مهارت در بکارگیری اشیا از جمله مواردی است که در این آزمون مورد توجه قرار دارد.
اساتیدی که افراد را مورد سنجش قرار می دهند با قرار دادن آنها در موقعیت های مختلف به ارزیابی حجم صدا و تولید حالات مختلف صوتی و آوایی، توانایی های جسمانی و حرکتی، تسلط افراد بر روحیات و کنترل اعصاب و استرس آنها در برخورد با موقعیت های مختلف، شخصیت پردازی های گوناگون و مدیریت بحران و هیجانات روحی افراد امتیاز می دهند. از این رو پیشنهاد میشود پیش از آزمون به انجام تمارینی در این زمینه پرداخته و میزان توانایی و آگاهی خود را در هر یک از این موارد افزایش دهید.
از جمله کارهایی که میتواند در این زمینه مفید باشد تمرین تنفس، شخصیت پردازی در موقعیت های گوناگونی همچون دریافت خبری ناگوار یا شنا کردن در دریایی خروشان برای نجات دادن فردی و یا موقعیت هایی از این قبیل و نیز ورزش کردن و افزایش توانایی های جسمانی است.
شرایط بازیگر شدن در ترکیه
تواناترین بازیگران افرادی هستند که استعداد و مهارت بازیگری خود را با تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی همراه کرده و زیر نظر اساتید حرفهای در این حوزه به کسب تجربه پرداخته اند. دانشگاه ها و کلاس های بازیگری در ترکیه با تکیه بر این هدف که فارغالتحصیلان این رشته برای معرفی و ورود به هنر هفتم در سطح جهانی آماده می شوند، اقدام به جذب دانشجو و تربیت و آموزش آنها می نمایند.
فضای سالم و رقابتی موجود در دانشگاه های هنری این کشور بویژه در زمینه بازیگری و تئاتر در کنار همراهی دروس نظری و عملی و نیز برگزاری سمینارها و ورک شاپ های بازیگری، فرصت مناسبی برای رشد دانشجویان و ایجاد ارتباط مفید و مناسب با دانشجویان و اساتید سایر رشته های مرتبط، نظیر صحنه پردازی، کارگردانی، نویسندگی و غیره در اختیارشان قرار می دهد. این ارتباط پویا سبب آشنایی با بزرگان این رشته شده و چه بسا از همان دوران دانشجویی راه آنان برای همکاری در تیم های حرفهای و معرفی به کارگردان های بزرگ باز شود. فارغالتحصیلان این رشته می توانند بسرعت وارد بازار کار شده و بطور مستقل و یا تیم ورک در همان رشته خود و یا حوزه های کاری مشابه مانند بازی در تیزرهای تبلیغاتی، مجری گری و استنداپ ایفای نقش نمایند.
رشته بازیگری در ترکیه با تحصیل در برترین دانشگاه های این کشور مانند دانشگاه یدی تپه در استانبول، طی یک دوره چهار ساله برگزار می کند و در آن تکنیک هایی مانند صدا سازی، تنفس، سخنوری، بداهه گویی، شخصیت پردازی و بسیاری دیگر از مهارت های لازم برای بازیگری را در کنار دروس تخصصی تئوری و عملی آن ارائه می نماید.
رشته بازیگری در ترکیه
از آنجایی که ترکیه دروازه اروپا محسوب میشود، بطور کلی تحصیل در ترکیه در کلیه رشته های دانشگاهی و اخذ مدارک بین المللی از دانشگاههای این کشور، حضور در بازار کار اروپا را تا حد بسیار زیادی تضمین می کند. استاندارد سازی و همانند سازی واحد ها، سیستم آموزشی و مدارک دانشگاهی در دانشگاههای ترکیه با کشورهای اروپایی، طبق توافقنامه بولونیا و عضویت در برنامه آراسموس که بر اساس آن دانشگاههای این کشور را مجاز به تبادل دانشجو با بهترین دانشگاههای اروپایی می کند باعث شده تا توجه دانشجویان ایرانی را به تحصیل در دانشگاه های این کشور معطوف نماید. اعتبار آموزش های بازیگری در ترکیه و هنرهای مرتبط با آن در کشور ترکیه و نیل به فرصت های شغلی مناسب در این زمینه از دیگر دلایل اشتیاق ایرانیان و سایر کشورها به تحصیل در این رشته در کشور ترکیه است.
هدف گذاری دانشگاه های هنر بازیگری بر اساس آماده سازی و معرفی فارغالتحصیلان این رشته به عرصه هنر جهانی است و بر همین اساس تحصیلات دانشجویان با آموزش اصول و مبانی بازیگری آغاز شده و سپس با تفکیک رشته های تخصصی به آموزش هر یک از فیلدهای مرتبط با آن نظیر فیلم نامه نویسی، کارگردانی، مدیریت تئاتر و… می پردازند. کلیه آموزشها بصورت تئوریک و همراهی آن با ورک شاپ ها و کارگاه های تجربی است که میتواند همزمان دانشجویان را برای مواجهه با شرایط حقیقی این شغل آماده می سازد.
مدارک ثبت نام بازیگری در ترکیه
رشته بازیگری در ترکیه هم در دانشگاه و هم در کلاسها و آکادمی های مخصوص بازیگری تدریس میشود. دانشگاه های ترکیه دو صورت خصوصی و دولتی هستند که در برخی از آنها کلیه دروس به زبان انگیسی و در برخی دیگر به زبان ترکی ارائه می شوند. مدارک مورد درخواست هر یک از این دانشگاه ها در سایت آن دانشگاه اعلام شده است که می توان پس از انتخاب دانشگاه مورد نظر با مراجعه به سایت رسمی هر یک از این دانشگاهها نسبت به گردآوری مدارک و ارسال آن اقدام نمود. شرکت آرتان بورس تاپ ضمن برقراری ارتباط مؤثر با دانشگاه های برتر ترکیه و شناخت کلی از تمامی قوانین و شرایط پذیرش و مراحل ثبت نام در آنها میتواند پاسخگوی کلیه سؤالات در این زمینه بوده و کلیه مراحل از پذیرش تا ثبت نام دانشجویان و حتی اخذ بورسیه را در کوتاهترین زمان و بصورت کاملاً تخصصی انجام دهد.
شهریه بازیگری در ترکیه
کمتر بودن هزینه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی باعث شده تا بسیاری از افراد علاقمند به تحصیل جذب دانشگاه های مختلف ترکیه شوند. هزینه تحصیل در رشته بازیگری در ترکیه متغیر است. این هزینه میتواند در هر ترم بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار باشد. در تعیین هزینه تحصیلی در این رشته عواملی مانند دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه و زبان ارائه شده در آموزش دروس نقش مهمی دارد.
کاملاً واضح است که شهریه دانشگاه های خصوصی بیش از دانشگاه های دولتی است. همچنین از آنجایی که زبان ترکی استانبولی شباهت های زیادی به زبان ترکی آذری دارد می توان با تقویت زبان ترکی و تسلط بر آن بهراحتی وارد دانشگاه های ترکی زبان شده و هزینه کمتری را نسبت به دانشگاه های انگلیسی زبان پرداخت.
دانشگاه های بازیگری در ترکیه
دانشگاه ها و آکادمی های معتبری در ترکیه وجود دارند که بطور اختصاصی در حوزه هنر در سطح ملی و بین المللی مطرح هستند. یکی از مشهورترین آنها دانشگاه هنر استانبول است که دارای اعتبار خاصی در دنیای هنر آکادمیک است. از جمله معتبر تریم دانشگاههای هنر در کشور ترکیه می توان مورد زیر را نام برد که هر یک از فضا و سیستم آموزشی بسیار مطلوب و اساتید برتر در این حوزه بهرمند هستند.
- دانشگاه کوچ در استانبول
- دانشگاه معمار سینان
- دانشگاه مارمارا در استانبول
- دانشگاه سابانجی در استانبول
- دانشگاه حاجی تپه در آنکارا
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه اژه در ازمیر
- دانشگاه مادیر هاس
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه هنر و طراحی در ازمیر
دسته ای دیگر از دانشگاه های ترکیه که بطور اختصاصی به آموزش بازیگری و سینما گرایش دارند به ترتیب الویت و رتبه بندی به قرار زیر هستند. باید توجه داشت که زبان مورد استفاده در برخی از این دانشگاهها صرفاً انگلیسی و برخی دیگر به زبان ترکی نیز به ارائه آموزش می پردازند. همچنین شرایط پذیرش و شهریه تحصیلی در هر یک از این دانشگاه ها متفاوت است که می توان جزییات آن را از سایت دانشگاه و یا از کارشناسان آرتان بورس تاپ دریافت نمود:
- دانشگاه کادیرهاس
- دانشگاه باغچه شهیر
- دانشگاه شهیر در استانبول
- دانشگاه اقتصاد ازمیر
- دانشگاه یدیتپه
بازار کار حرفهای بازیگری در ترکیه
با فارغالتحصیلی در رشته بازیگری در ترکیه، بازار کار گسترده ای در اختیار افراد قرار می دهد. فرصت آشنایی با فضای بازی از طریق شرکت در کارگاه های بازیگری که جز دروس عملی دانشجویان است و همجنین کسب مهارت های لازم در این زمینه طی سالهای تحصیل، دانشجویان را آماده و مهیای ورود به دنیای هنر می کند. به این ترتیب دو فاکتور مهم بازیگری یعنی برخورداری از توان بازیگری و تجربه لحاظ شده است که میتواند بسرعت در رشد حرفهای بازیگران و ورود به عرصه های بین المللی و کسب افتخار همکاری با کارگردان های بزرگ را به ارمغان آورد. بهخوبی پیداست که هر چقدر این رشد سریعتر انجام شود به همان نسبت در افزایش درآمد و کسب شهرت افراد نیز تأثیر گذار خواهد بود.
راه های بازیگر شدن در ترکیه
در کشور ترکیه نیز مانند سایر نقاط دنیا راه های مختلفی برای ورود به عرصه هنر و بویژه بازیگری وجود دارد. از جمله این راه ها می توان شرکت در مسابقات استعداد یابی، معرفی استعدادها توسط اساتید و یا سایر بازیگران، حضور در کلاسهای بازیگری و بالاخره تحصیل رشته بازیگری در دانشگاه را نام برد. بدون شک از میان راه های فوق یکی از موثرترین روشها فراگیری بازیگری از طریق تحصیلات دانشگاهی است که میتواند تا حدود زیادی مسیر موفقیت و بقا در این حرفه را برای افراد هموار تر سازد.
استخدام بازیگر در ترکیه
عدم داشتن تجربه بازیگری بهمنزله نداشتن فرصت کافی برای بروز شخصیت های مختلف هنری است که ممکن است افراد آماتور هنوز موفق به کسب آن نشده باشند. همین امر موجب کاهش دستمزد آنها میشود؛ اما باید توجه داشت کار بیشتر فرصت بیشتری برای دیده شدن به بازیگر می دهد. همینطور بازیگر را در موقعیت های مختلفی قرار می دهد تا با توجه به ژانر فیلم شخصیت های متفاوتی را از خود به معرض نمایش قرار دهد. تکرار این تجربیات میتواند رزومه کاری بهتری را برای بازیگر فراهم آورده و شانس حضور در کنار بزرگان مطرح سینما در دنیا را افزایش دهد.
بطور کلی بازیگری را می توان یکی از مشاغل پر درآمد در ترکیه دانست. همزمان با رشد مخاطبین فیلم ها و سریال های ترکیه و لزوم پردازش به موضوعات مختلف در آنها جذب بازیگر و دست اندرکاران در این حوزه نیز توسط عوامل تهیه فیلم و سریال بیشتر شده است. این مسئله نشانگر رشد درآمدزایی در این حرفه نیز هست که میتواند انگیزه مناسبی برای ورود به این هنر ارزشمند باشد.
حقوق بازیگر در ترکیه
بازیگری در ترکیه نیز مانند ایران جز مشاغل با درآمد بالا محسوب میشود. لیکن میزان این درآمد به عواملی همچون توان و تجربه افراد بستگی دارد. بطور یقین هرچه استعداد بازیگری در افراد بیشتر باشد و تجربه آنها بواسطه بازیگری در ژانرهای مختلف بالاتر رود، امکان دعوت شدن آنها جهت پیوستن به تیم های حرفهایتر در این حوزه افزایش یافته، به همین نسبت بیشتر دیده می شوند و شهرت و محبوبیت بیشتری نیز پیدا می کنند. پشتوانه تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی برای بازیگران میتواند طی کردن این مسیر را برای آنها هموار تر کرده و بر سرعت رشد و جذب آنها به سینمای جهانی بیافزاید.
بیشتر بخوانید : درامد دندانپزشک در ترکیه
بازیگری در تلویزیون، سینما و صحنه تئاتر هر یک دارای درآمد های متفاوتی در کشور ترکیه است. بازی در تلویزیون درآمد کمتری نسبت به سینما دارد؛ اما رشد تصاعدی درآمدزایی در این رشته طی سالهای اخیر در کشور ترکیه حاکی از پردرآمد بودن حرفه بازیگری و فراهم بودن فرصت های شغلی مناسب و مرتبط با این رشته می باشد. بطور میانگین می توان گفت درآمد سالانه افراد فارغالتحصیل رشته بازیگری و تئاتر، با تجربه بین یک تا سه سال، تقریباً معادل ۹۵۱۸۲ لیره می باشد. با افزایش تجربه بازیگری و برخورداری از رزومه خوب می توان درآمد بازیگری در تلویزیون این کشور را طی هشت سال به ۱۱۹۰۹۲ لیره در سال رساند. بطور کلی می توان گفت بازیگر آماتور به طور میانگین درآمدی معادل ۴۶ لیره و بازیگران حرفهای در حدود ۲۹۲۲ لیره در ساعت درآمد دارند.
سوالات متقاضیان بازیگری در ترکیه
آیا یک ایرانی میتواند در ترکیه بازیگر شود؟
با توجه به اعتبار آموزش های بازیگری درترکیه در دنیا، بدون شک با تحصیل در دانشگاه های ترکیه در رشته بازیگری و اخذ مدرک تحصیلی بین المللی از این کشور می توان مجوز کار بازیگری را در ترکیه و سایر کشورهای دیگر بدست آورد.
تست بازیگری در ترکیه چگونه است؟
تست بازیگری شامل مجموعه آزمون های علمی و عملی است که توسط اساتید هنری در این کشور برگزار می گردد. تست عملی شامل ارزیابی مهارت افراد در زمینه شخصیت پردازی و ایفای نقش در موقعیت های مختلف است که توصیه میشود نسبت به افزایش توان جسمانی، صوتی و آوایی و نیز پرداختن به نقش های متفاوت در موقعیت های گوناگون، پیش از آزمون بازیگری بصورت فردی و یا تحت نظارت مربیان زبده به کسب تجربه و تمرین پرداخت.
چگونه در ترکیه بازیگر شویم؟
یکی از معتبرترین و در دسترس ترین روشها برای اشتغال به شغل، کسب مدرک از دانشگاه ها و کلاسهای بازیگری در ترکیه است؛ اما میزان توانایی، استعداد، شهرت و تجربه افراد در این زمینه نیز میتواند بهعنوان یکی از شاخصهها برای دعوت به همکاری افراد با کارگردانهای این کشور موردتوجه قرار گیرد.
درآمد بازیگری در ترکیه چقدر است؟
درآمد بازیگران در کشور ترکیه بر اساس سابقه و تجربه آنها در بازیگری تعیین میشود. بطور یقین بازیگران حرفهایتر درآمد بیشتری داشته و از آنها در پروژههای بیشتری دعوت به همکاری میشود. همچنین میزان دستمزد بازیگران سینما بیش از بازی در تلویزیون است؛ اما بطور کلی بازیگری در ترکیه نیز مانند ایران جز مشاغل پردرآمد محسوب میشود. میانگین درآمد بازیگران از ۴۶ لیره در ساعت شروع و برای بازیگران حرفهای تا ۲۲۲۹ لیره در ساعت نیز میرسد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید