- صفحه اصلی
- رشته آشپزی در ترکیه
رشته آشپزی در ترکیه
امروزه آشپزی یکی از پرطرفدارترین و مورد نیازترین مشاغل دنیاست. اگرچه هر کسی در آشپزخانه خودش سرآشپز است اما آشپزی حرفه ای از طریق آموزش به دست می آید. آشپزی در ترکیه موضوعی است که در این مقاله می خواهیم به بحث و بررسی آن بپردازیم. با ما همراه باشید تا با معروف ترین دانشگاه ها و موسسات ارائه دهنده دوره های هنر آشپزی در ترکیه آشنا شوید.
مزایای تحصیل در رشته آشپزی در ترکیه
هدف اصلی از تحصیل هنرهای آشپزی در ترکیه این است که توانایی تسلط بر طبخ بسیاری از غذاها به ویژه غذاهای بین المللی را داشته باشید. ناگفته نماند که علاوه بر دروس اصلی، دانشجویان این فرصت را دارند که از طریق سمینارها و کارگاه های آموزشی، دانش بیشتری در زمینه خود کسب کنند. بدین ترتیب می توانید پس از پایان دوره تحصیلی خود وارد بازار کار شوید و درآمد خوبی را به دست آورید. درآمد آشپزی در ترکیه بسیار بالاست و می تواند به عنوان یک سرمایه گذاری خوب در نظر گرفته شود. سایر مزایای تحصیل رشته آشپزی در دانشگاه های ترکیه عبارتند از:
- کمک به افزایش جنبش جهانی گردشگری
- با فرهنگ ها و غذاهای سایر جوامع آشنا می شوید
- اختراع ایده ها و غذاهای جدید
- استفاده از فناوری های مدرن که فرآیند آماده سازی پخت و پز را تسهیل می کند
- توانایی سرآشپز در ترکیب دو یا چند غذا مانند ترکی و ایتالیایی
تحصیل رشته آشپزی در ترکیه
در ترکیه، تلفیقی از چندین فرهنگ را می بینید زیرا محیط فرهنگی ترکیه تحت تأثیر فرهنگ عرب شرقی و فرهنگ اروپای غربی به طور همزمان است و ترکیه را به مکانی ایدهآل برای یادگیری هنرها و اسرار غذاهای بینالمللی تبدیل می کند. بسیاری از دانشگاه ها و موسسات خصوصی برنامه های آموزش آشپزی جامع را در ترکیه ارائه می دهند. اگر می خواهید به رویاهای خود برسید و به یک سرآشپز خوب تبدیل شوید، می توانید از این فرصت استفاده کرده و در رشته آشپزی در ترکیه تحصیل کنید. در نظر داشته باشید که برای تحصیل در این رشته دانشگاهی نیاز به اخذ ویزای تحصیل آشپزی در ترکیه دارید.
مقاطع تحصیل رشته آشپزی در ترکیه
فارغ التحصیلان دانشگاه های هنرهای آشپزی در ترکیه مدرک لیسانس هنر آشپزی را به همراه آموزش تئوری و آموزش عملی و همچنین آموزش حداقل ۶۰ روزه در هتل ها یا رستوران ها دریافت می کنند. جالب است بدانید که زبان تحصیل در رشته هنرهای آشپزی در ترکیه انگلیسی و ترکی می باشد. این دوره ها توسط اساتید برجسته تدریس می شود و دانش آموزان در کنار دروس اصلی این فرصت را دارند که از طریق سمینارها و کارگاه های آموزشی دانش بیشتری در زمینه خود کسب کنند. دانشجویان در ترکیه مجاز به تحصیل در برنامه های آشپزی در سه نوع برنامه لیسانس ۴ ساله، دیپلم حرفه ای ۲ ساله و موسسه خصوصی ۶ ماهه هستند. در پایان دوره گواهینامه ای به دانشجو اعطا می شود که گواهی پایان دوره می باشد. ناگفته نماند که مدت زمان دوره های آشپزی ۴۲۰ ساعت اعتبار از وزارت آموزش و پرورش ترکیه می باشد.
شرایط تحصیل رشته آشپزی در ترکیه
اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه، سطح زبان انگلیسی یا ترکی خوب، مهمترین شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند. دانشجویان نیاز به مدرک فارغ التحصیلی از دبیرستان دارند. لازم به ذکر است که دانشگاه های ترکیه تمامی شرایط لازم برای تحصیل در هنر آشپزی را فراهم می کنند، از جمله:
- ارائه دوره های آموزشی برای دانش آموزان به منظور برخورداری از مهارت حرفه ای بالا
- دوره های آموزشی، مکمل یک حرفه آشپزی خلاق است و مهارت های عملی آشپزخانه را با درس های مدیریت مدرن ترکیب می کند. در نتیجه دانش آموز را برای رهبری یک تیم رستوران یا آشپزخانه آماده می کند.
- برخی از دانشگاه های ترکیه در تلاش هستند تا از طریق آموزش پولی در بهترین رستوران ها و هتل های مجلل ترکیه، دانشجو را در تجربه کاری قرار دهند.
- دانشگاه های ترکیه دانشجویان رشته های آشپزی را به گروه ها یا کلاس های کوچک تقسیم می کنند تا اطمینان حاصل کنند که سرآشپز های آموزش دیده با تجربه بین المللی از هر دانش آموز شخصا مراقبت می کنند.
- دوره های تخصصی هنرهای تزئینی و پذیرایی را برای دانشجویان آماده می کند.
- دارای امکانات جدید و تکنولوژی روز در کلاس های درس، رستوران ها و آشپزخانه های آموزشی هستند.
در ادامه برنامه درسی سه سال اول تحصیل در دانشگاه های ترکیه را اورده ایم:
برنامه درسی سال اول رشته آشپزی
- مقدمه ای بر تعیین کیفیت محصول
- دپارتمان خدمات غذایی
- امنیت غذایی
- فرهنگ های غذایی
برنامه درسی سال دوم رشته آشپزی
- شناخت و خرید محصول
- مقدمه ای بر مهارت های آشپزی
- روش ها و فنون تحقیق
- بازاریابی خدمات
- سازمان و مدیریت
- معرفی کلی گردشگری
برنامه درسی سال سوم رشته آشپزی
- مدیریت نوشیدنی و بار و رستوران
- فن آوری های ذخیره سازی مواد غذایی
- رفتار سازمانی
- غذاهای ایتالیایی
- آداب و پذیرایی
- تاریخچه غذا و فرهنگ آشپزی ترکیه
- ال تحصیلی چهارم رشته آشپزی ترکیه
- غذای بین المللی
- روش های پخت
- پخت غذاهای دریایی
- شیرینی ترکی
- غذاهای فرانسوی
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام رشته آشپزی ترکیه
متقاضیان تحصیل در رشته آشپزی در دانشگاه های ترکیه هرساله از اقصی نقاط جهان درخواست خود را مبنی بر پذیرش در دانشگاه های ترکیه اعلام می دارند. دانشجویان ایرانی با مراجعه به دفاتر مهاجرتی می توانند از شرایط و ضوابط تحصیل در دانشگاه های ترکیه اطلاع پیدا کنند. آنها مب بایست جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه مدارکی را تحویل دهند. از جمله:
- اصل شناسنامه و سایر مدارک هویتی
- عکس پرسنلی
- پاسپورت
- تاییدیه پذیرش
- ضمانت نامه تمکن مالی
شهریه رشته آشپزی در ترکیه
هزینه ها بسته به طول دوره، نوع دوره و دانشگاهی که برای آن ارائه می شود بسیار متفاوت است. به عبارت دیگر هر دانشگاه، امکانات متفاوتی را در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می دهند و بسته به شرایط خود، هزینه هایی را در نظر می گیرند. بنابراین بهتر است بسته به میزان بودجه خود، دانشگاهی را انتخاب نمایید که توان پرداخت هزینه های آن را دارید.
بورسیه رشته آشپزی در ترکیه
رشته آشپزی در دانشگاه های ترکیه مانند سایر شاخه های تحصیلی به صورت کاملا مستقل تدریس می شود. همانطور که تعداد زیادی از دانشجویان هرساله از طریق بورسیه تحصیلی در رشته های مطرح دانشگاه های ترکیه پذیرش می گیرند، این امکان برای متقاضیان ادامه تحصیل در شاخه آشپزی نیز امکانپذیر است. اگرچه به ظاهر رشته تحصیلی آسان و راحتی به نظر می رسد اما توجه داشته باشید که الزاما باید روند قانونی و پر پیچ و خم پذیرش تحصیلی در ترکیه را طی کنید.
بهترین دانشگاه های رشته آشپزی در ترکیه
تعداد مؤسسات و دانشگاه هایی که دوره های هنرهای آشپزی را در ترکیه ارائه می دهند زیاد و متنوع است. در زیر معروف ترین موسسات تحصیل در رشته هنرهای آشپزی در ترکیه را معرفی می کنیم:
- دانشگاه اوزیگین
- دانشگاه آلتنباخ
- دانشگاه گالاتا
- دانشگاه بیکوز
- دانشگاه اوکان
- دانشگاه گلسیم استانبول
- دانشگاه خلیج
- دانشگاه های دولتی
- دانشگاه آدیامان
- دانشگاه آکسارای
- دانشگاه آماسیا
- دانشگاه آکدنیز
- دانشگاه عدنان مندرس
- دانشگاه اولوداغ بورسا
- دانشگاه آنادولو
- دانشگاه غازیانتپ
- دانشگاه موگلا
- دانشگاه حران
- دانشگاه یالووا
- مدرسه حرفه ای کاپادوکیه
دانشگاه بیکوز
دانشگاه هنرهای آشپزی بیکوز به طور رسمی توسط وزارت آموزش ترکیه به عنوان یک موسسه ارائه دهنده برنامه های تسلط حرفه ای هنر آشپزی با گواهینامه بین المللی به رسمیت شناخته شد. کلاس های مؤسسه همیشه دارای تعداد معمولی دانشجو هستند، بیشتر به این دلیل که همه آنها بتوانند از مطالب تئوری و عملی ارائه شده استفاده کنند.
مدرسه حرفه ای کاپادوکیه
مدرسه حرفه ای کاپادوکیه با همکاری دانشگاه بین المللی مهمان نوازی آمریکایی در استانبول به عنوان اولین آکادمی بین المللی آشپزی تأسیس شد. برای شرکت در برنامه های حرفه ای این موسسه، باید فارغ التحصیل دبیرستان باشید. علاوه بر این، دانش آموزان پس از مصاحبه با سرآشپز های مسئول انتخاب می شوند. آشپزخانه ها و کارگاه های حرفهای در این مؤسسه می توانند حداکثر ۲۰ دانشجو را در خود جای دهند. پس از فارغ التحصیلی از دوره های آموزشی، فارغ التحصیلان می توانند به مدت ۶ تا ۱۲ ماه یک دوره کارآموزی را در هتل ها و رستوران های معروف بگذرانند.
دانشگاه اوزیگین
دانشگاه اوزگین در ترکیه نیز به نوبه خود، دانشجویان متقاضی تحصیل در شاخه آشپزی را پذیرش می کند. مانند سایر دانشگاه های معتبر ترکیه این آکادمی سعی دارد تمامی تلاش خود را به کار بندد تا فارغ التحصیلانی با مهارت را به جامعه تحویل دهد. از این رو در طول دوران تحصیل، اهمیت فوق العاده زیادی به درس های تئوری و عملی می دهد. همچنین کارگاه های بسیار متنوعی نیز در این دانشگاه برگزار می شود که تعداد محدودی دانشجو را در خود جای می دهد و در پایان آن گواهی اعطا می شود.
دانشگاه گالاتا
این دانشگاه آموزش حرفه ای آشپزی خود را از سال های بسیار دور آغاز کرد. در طول دوره تحصیلی تکنیک ها و مهارت های اولیه آشپزیآموزش داده می شود و در پایان دوره به دانشجویان مدرک حرفه ای اعطا می شود. با مشارکت سرآشپز های با تجربه، دانشجویان این فرصت را دارند که تفاوت در نظرات و دستور العمل ها را کشف کنند. این دانشگاه همچنین دوره های مختلف را نیز برگزار می کند. هدف از این دوره ها ارائه تجربیات مختلف به دانشجویان از طریق آموزش عملی است.
نحوه اخذ ویزای تحصیل آشپزی در ترکیه
دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه که می خواهند در رشته آشپزی تحصیل کنند الزاما باید ویزای تحصیلی این کشور را دریافت نمایند. تنها با دریافت ویزای تحصیل آشپزی است که می توانید به صورت مشخصی در کشور ترکیه مستقر شوید و در صورت لزوم نیز آن را تمدید کنید. آشپزی در این کشور برای تربیت نیروی خلاق و با تجربه ای است که این صنعت را متحول کنند. جهت آشنایی با نحوه اخذ ویزای تحصیل آشپزی در ترکیه می توانید به دفاتر مهاجرتی مراجعه نمایید. کارشناسان و افراد مجرب در این حوزه راهنمایی های لازم را در اختیار شما خواهند گذاشت.
بازار کار رشته آشپزی در ترکیه
فارغ التحصیلان دانشگاه آشپزی ترکیه دارای طیف وسیعی از فرصت های شغلی هستند. دانشآموزان در این برنامه از طریق آموزش هایی که در هتل های ۵ یا ۴ ستاره انجام می شود، اطلاعات و تجربیات زیادی به دست می آورند، بنابراین برای کار در زمینه های مختلف آشپزی تجربه زیادی کسب میکنند. امکان کار کردن در مهم ترین و معروف ترین رستوران های کشور، آشپزی در هتل های معروف، کار در زمینه تدریس در مشاغل احتمالی برای فارغ التحصیلان از دیگر مشاغلی هستند که دانشجویان پس از پایان دوره تحصیل می توانند در آنها مشغول به کار شوند. برخی از دانشگاه های معتبر ترکیه یک انجمن استخدامی آشپزی ترتیب می دهند
این دانشگاه ها با فراهم آوردن امکان استخدام به دانشجویان این فرصت را می دهد تا بهترین فرصت های شغلی را به دست آورند. هدف اصلی این برنامه تربیت افراد حرفه ای در هنرهای آشپزی است.
درآمد آشپزی در ترکیه
همه ما به خوبی می دانیم که ترکیه یک ش کشور تجاری است. به این معنی که بیشتر افراد ساکن در این کشور در شرکت های مختلف مشغول به کار هستند. بنابراین فرصت طبخ غذا در منزل خود را ندارند. در نتیجه بیشتر آنها ترجیح می دهند غذای خود را از رستوران ها خریداری کنند. این در حالی است که امکان تفریحی نیز در این کشور بسیار زیاد است و توریست های زیادی را به سمت خود جذب می کند. همه این عوامل باعث می شود آشپزی در ترکیه به یک شغل پر درآمد تبدیل شود.
جمع بندی
آشپزی به یک رشته و حرفه جهانی بسیار محبوب تبدیل شده است و تمرکز زیادی روی سرآشپز ها در سراسر جهان ایجاد کرده است. به همین دلیل بسیاری از دانشگاه ها علاقه مند به تهیه برنامه های آموزشی برای توسعه مهارت های آشپزی و آشنایی با فرهنگ های مختلف در تهیه غذا هستند. در حقیقت تخصص آشپزی یکی از رشته های باستانی در دانشگاه های ترکیه است. توجه داشته باشید که آشپزی یک استعداد محسوب می شود با این حال نیاز به مطالعه، دانش و توجه زیادی دارد، با جزئیات دقیق، که به رشد مهارت ها کمک می کند. جالب است بدانید که مدت تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای مقطع لیسانس ۴ سال است. ضمن اینکه محتوای آکادمیک در اکثر دانشگاه های ترکیه شامل انواع برنامه های تحصیلی می باشد و ممکن است محتوا از دانشگاهی به دانشگاه دیگر قبل از ثبت نام متفاوت باشد.
سوالات کاربران در مورد تحصیل هنر آشپزی در ترکیه
مدت زمان تحصیل در رشته هنرهای آشپزی لیسانس در دانشگاه ترکیه چقدر است؟
مدت تحصیل در مقطع لیسانس در رشته هنرهای آشپزی در دانشگاهی در ترکیه ۴ سال است.
پس از اخذ مدرک لیسانس هنرهای آشپزی در ترکیه، در چه رشته هایی می توانم مدرک کارشناسی ارشد بگیرم؟
فارغ التحصیلان می توانند مدرک کارشناسی ارشد در مدیریت بازرگانی، مدیریت گردشگری و اقتصاد دریافت کنند.
مدت زمان دوره هنرهای آشپزی در موسسات ترکیه چقدر است؟
مدت زمان دوره های هنر آشپزی در موسسات ترکیه معمولا ۶ ماه است.
آیا تحصیل در رشته هنرهای آشپزی به زبان انگلیسی در ترکیه امکان پذیر است؟
بله، شما می توانید دانشگاه ها و موسسات زیادی را بیابید که دوره های هنر آشپزی را به زبان انگلیسی ارائه می دهند.
آیا با ویزای توریستی می توان برای تحصیل هنرهای آشپزی در ترکیه اقدام کرد؟
بله، با ویزای توریستی می توانید برای تحصیل دوره های کوتاه مدت هنرهای آشپزی در ترکیه با مدت چند ماه اقدام کنید.
آموزش های با کیفیت آشپزی در دانشگاه های ترکیه چه ویژگی هایی دارند؟
برنامه های با کیفیت آکادمیک در دانشگاه های آشپزی ترکیه برنامه های هستند که تجربه آشپزی عملی و دانش نظری در مورد مطالعات تغذیه، بهداشت و ایمنی را به دانشجویان ارائه می دهند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید